Felmelegedés és csapadék is várható a következő két hétben

Kéthetes előrejelzés

Szeptember 4-17. között felmelegedés és az időszak nagy részében csapadék is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.

E szerint Bánságban ezen a héten felmelegszik az idő, a nappali hőmérsékletek régiós átlagértéke 28-30 Celsius-fok körül alakul, éjszaka átlagban 12-14 fokra hűl le a levegő. A jövő héten a nappali hőmérsékletek átlagértéke 26-27 fokra csökken. Esőre főként ezen a héten és szeptember 13. után lehet számítani.

Körösvidéken ezen a héten meleg idő várható, 29 fok körüli nappali régiós átlaghőmérséklettel, ami a jövő hét második felében 25-26 fokra mérséklődik. Az éjszakai hőmérséklet átlaga 12-14 fok körül alakul. Esőre elsősorban ezen a héten és a jövő hét második felétől lehet számítani.

Erdélyben szintén meleg lesz ezen a héten. A nappali hőmérsékletek régiós átlaga 26 fok körül alakul a jövő hét közepéig, amikor 24-25 fokra csökken. Éjszaka átlagban 9-11 fokra hűl le a levegő. Eső főként ennek a hétnek az első felében és jövő hét második felében várható.

A hegyekben ezen a héten enyhe idő, nap közben átlagban 16-18 fok, éjszaka 7-9 fok között alakul a hőmérséklet. A hónap közepéhez közeledve a nappali hőmérséklet átlagértéke 14-15 fokra csökken. Eső ennek a hétnek az első felében és szeptember 15. után várható.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: