Felmelegedés várható a következő napokban

Csapadék december 9-e és 15-e között valószínű

A megszokottnál melegebb időre kell számítani a héten az ország legnagyobb részében, december 9-e és 15-e között nagy a valószínűsége a csapadéknak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 7-e és 20-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az első hét elején az időszak átlaghőmérsékletét megközelítő értékek várhatók, 4 Celsius-fokos maximumokkal és mínusz 3 – mínusz 1 Celsius-fokos minimumokkal. Ezt követően felmelegszik az idő, a nappali csúcshőmérséklet 8 Celsius-fok körül alakul december 10. és 13. között, az éjszakai hőmérséklet pedig 2-3 Celsius-fokig csökken. Utána ismét lehűlés várható, így december 17-e és 20-a között ismét az időszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet. Csapadékra inkább 9-e és 15-e között kell számítani, 10-én nagyobb mennyiségű csapadék is lehetséges.

A Bánságban és a Körösök vidékén enyhe idő lesz az első héten, 6-10 Celsius-fokos nappali maximumokkal. Az ezt követő fokozatos lehűlés eredményeként 16-a és 20-a között 4-5 fokos nappali és mínusz 1, mínusz 2 fok körüli éjszakai hőmérséklet várható. A jelzett időszakban végig nagy a valószínűsége csapadék kialakulásának.

Máramarosban az első héten 6-9 Celsius-fok között alakul a nappali csúcsértékek átlaga. Utána itt is lehűlés következik, így december 17-e és 20-a között legtöbb 3-4 fokos nappali hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakai minimumok a jelzett időszak elején és végén mínusz 3 és mínusz 2 fok körül, december 10-e és 15-e között 2 Celsius-fok körül alakulnak. Nagyobb valószínűséggel 9-e és 15-e között lehet csapadékra számítani, 10-én és 11-én jelentősebb mennyiség is lehetséges.

A hegyekben december 13-áig 2-3 fok körüli nappali csúcsértékekre kell számítani, majd fokozatosan mínusz 2 fokig csökken a nappali átlagos csúcshőmérséklet. Éjszaka az első időszakban mínusz 2 fokig hűl a levegő, 14-e után pedig mínusz 7, mínusz 6 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Csapadék 9-e és 15-e között valószínű, 10-e és 13-a körül jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: