Felmelegedés várható május első napjaiban

De záporokra is számítani kell

Felmelegedés várható május első napjaiban, a maximális hőrték a 27 Celsius-fokot is eléri, de záporokra is számítani kell – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Erdélyben május első hetében jelentős felmelegedés várható, a maximális hőértékek elérhetik a 22-26 Celsius-fokot, az éjszakai hőmérséklet 6-10 fok között alakul. Május 6-a és 10-e között kissé lehűl az idő, nappal 16-20, éjszaka 4-8 fokot mutatnak majd a hőmérők. Május 10-e utáni napokban ismét melegedik az idő, a sokévi átlagnál jóval nyáriasabb időjárást jósolnak a meteorológusok. A következő két hétben zivatarok, záporok lehetségesek, főleg május 5-e és 9-e között.

A Bánságban és a Körösök vidékén is május első napjaiban akár 23-26 Celsius-fokra is felmelegedhet nappal a levegő, és éjjel sem lesz kevesebb 9-10 foknál. Május 5-e és 9-e között lehűlés, majd ezt követően ismét felmelegedés várható. Csapadék május 3-a és 5-e, valamint 7-e és 9-e között, zivatar formájában valószínű, főleg a délutáni órákban.

Máramarosban is melegedik az idő, a következő napokban legtöbb 23-25, legkevesebb 8-11 Celsius-fokot fog mutatni a hőmérő higanyszála. Május 5-e és 9-e között itt is enyhe lehűlés, majd ismét felmelegedés valószínű, csapadékra főként a lehűlési periódusban, azaz 5-e és 9-e között kell számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: