Felmelegedés várható országszerte, de csapadékkal is számolni kell

Február 13-a és 26-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Országszerte felmelegedés várható a következő két hétben, csapadékra – esőre, havazásra, havas esőre – a hétvégén és február 24-e után lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 13-a és 26-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn kiadott prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban ezen a felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga a kezdeti 2-4 Celsius-fokról fokozatosan 7-8 fokra emelkedik. A jövő hét enyhe lehűléssel kezdődik, 4 fok körüli maximumokkal, 21-e után azonban a nappali csúcsértékek ismét emelkedni kezdenek, elérve a 8-9 fokot. A minimumok mínusz 7 és plusz 2 fok között változnak majd, február 18-a és 20-a között lesznek a legenyhébbek az éjszakák. A csapadék kialakulásának esélye – többnyire havas eső és hó formájában – február 18-a és 21-e között, majd 24-e után a legnagyobb.

A Bánságban és Körösvidéken is felmelegszik az idő ezen a héten, a hét eleji 5-6 fokról a hétvégére 8-11 fokig nő a hőmérséklet átlagos csúcsértéke. Éjszaka mínusz 5 és plusz 2 fok közötti értékekre lehet számítani. Jövő hét elején lehűl az idő, nappal nem lesz több 6-8 foknál, éjszaka mínusz 3, mínusz 2 fokig csökken a hőmérséklet, majd 21-e után újabb felmelegedés következik, 9-11 fok körüli maximumokkal és 0-1 fok körüli minimumokkal. Vegyes csapadék 18-a és 21-e, majd 24-e után várható.

A hegyekben nem lesznek jelentős hőmérséklet-ingadozások a vizsgált időszakban, de itt is lesz némi felmelegedés ezen a héten, majd február 21-e után. A nappali csúcsértékek átlaga mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, 16-a és 19-a között lehet a legmagasabb értékekre számítani. A minimumok mínusz 8 és mínusz 4 fok között változnak, havazásra 18-a és 21-e között, majd 24-e után van kilátás.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: