Felmelegszik az idő a következő napokban

Jövő héten hűvösebb és melegebb napok váltják egymást

Országszerte felmelegedés várható ezen a héten, jövő héten azonban igen változékony lesz az időjárás, hűvösebb és melegebb napok váltják egymást, és csapadékra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 29-e és április 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett periódus első napjaiban az ilyenkor megszokottnál hűvösebb lesz, nappal átlagban 10-13 fok várható, éjszaka pedig a legtöbb helyen fagypont alá csökken a hőmérséklet. Aztán egyre melegebb lesz az idő, április 2-án nappal 15-19 Celsius-fok is lehet, éjszaka 2-6 fok várható. Jövő héten egymást váltják a szokásosnál melegebb napok (18-22 fok is lehet nappal) a megszokottnál hűvösebbekkel (12-15 fok). Az éjszakai hőmérséklet 2-7 Celsius-fok között alakul. Április 2-án és az azt követő napokban helyenként záporokra, zivatarokra lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét elején a nappali átlagos csúcshőmérséklet 12-14 Celsius-fok körül alakul, éjszaka 3-5 fokig hűl a levegő. Aztán itt is melegebb napok jönnek, 18-20 fokos maximumokkal és 6-8 fokos minimumokkal. Április 3-ától jelentős hőingadozás várható, hol 18-22 fokos, hol 12-15 fokos nappali csúcsértékekkel. Éjszaka 2-8 fokig csökken a hőmérséklet. Április 2-án helyenként zápor, zivatar várható, és az azt követő napokban is lehet csapadékra számítani.

Máramarosban a hét első napjaiban 9-11 fokig melegszik az idő nappal, éjszaka 0 és 6 fok közötti értékek várhatók. Aztán felmelegedés jön itt is, április 2-án 14-16 Celsius-fokos nappali maximumokkal és 2-6 fokos éjszakai hőmérséklettel kell számolni. Jövő héten egymást váltják a meleg (17-20 fokos nappali csúcshőmérséklet) és hűvösebb (11-14 fokos nappali csúcshőmérséklet) napok, éjszaka általában 3-6 fokig hűl a levegő. Jelentősebb mennyiségű csapadék jövő héten várható.

A hegyekben április 2-áig napról napra enyhül az idő, a hétvégén nappal 4-10 fok lesz, éjszaka mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Jövő héten itt is hidegebb és enyhébb napok váltják egymást. Csapadékra április 2-a után lehet számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: