Felmérés: helyi kihívások és igények az Európai Uniós projektek tekintetében

A kérdőív kitöltési határideje: február 10.

Hargita Megye Tanácsa 2022-ben csatlakozott az Európai Bizottság által létrehozott Európai Partnerségi Gyakorlati Közösség (ECoPP) szakértői csoporthoz, amely révén több helyi problémát, valamint az uniós programokkal és projektekkel kapcsolatos észrevételeket hivatott előterjeszteni, különös tekintettel a kevésbé fejlett régiókra.

A csoportban való tagság egy olyan lehetőség, amelyet Hargita Megye Tanácsa brüsszeli virtuális képviseleti irodájának tevékenysége révén sikerült megvalósítani, s amely a helyi érdekképviselet mellett lehetőséget biztosít arra, hogy felhívja az EU figyelmét azokra a helyi kihívásokra és igényekre, amelyek az uniós projektek tekintetében fogalmazódnak meg.

Mindezek mellett Hargita Megye Tanácsa a lakosság véleményét figyelembe véve terjeszti elő javaslatait, meglátásait.

Az alábbi kérdőív kitöltésével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a valós problémák kerüljenek terítékre a soron következő üléseken.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXSPV_SnpeAC4rVxDp_XRbnvUc5lRC0XpVirQxgpouHRameg/viewform

A kérdőív kitöltési határideje: február 10.

Borboly Csaba, jelentéstevő kiemelte, hogy korábban kérték a különböző uniós intézmények képviselőit, hogy vegyék figyelembe a kevésbé fejlett régiókat a források elosztásánál, hiszen nem is tudnak felzárkózni a nagyobb, már fejlettebb városokhoz képest, ezért nem tekinthetők a különböző támogatások jogosult kedvezményezettjeinek.

–A valóság az, hogy az Európai Uniós források Székelyföldet elkerülik és számos projekt esetében csak hátráltatás tapasztalható.  Mind a kormány, mind az Európai Unió hatékonyabb fellépésére van szükség a kevésbé fejlett régiók érdekében*.


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: