Félrevezetés Gyergyószentmiklóson és a térségben?

Közvélemény-kutatás, vagy manipulálás?

Egy vélt  „kolozsvári civil szervezet” nevében végeznek telefonos felmérést a közelgő parlamenti választások képviselői helyeinek betöltésére esélyes jelöltekkel kapcsolatban Gyergyószentmiklóson és a térségben.

Maga az, hogy felmérés készül, azzal nem is lenne gond, hiszen az RMDSZ-ben ebben a tekintetben is a legnagyobb nyitottságra törekszünk és szeretnénk ha olyan jelölteket tudna a szervezet támogatni az idei parlamenti választásokon is, úgy a képviselői, mint a szenátori tisztségekre, akik a lakosság támogatását is elnyerik, azonban meggyőződésünk, hogy jelen felmérés nem pontosan ezt a célt szolgálja.

Dr. Verestóy Attila, a Hargita megyei Egyeztető Tanács soros elnöke szerint az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa ilyen felmérést nem rendelt.

Mindez számomra kérdőjeleket vet fel a kutatás megbízhatóságával és érvényességével kapcsolatban, mondta Borboly Csaba, hiszen egy olyan felmérés, amelyik nem valós és átlátható módszereken alapul, ott az eredmények is majd megkérdőjelezhetőek, és ahelyett, hogy segítene, utat mutatna egy döntésben, inkább csak félrevezeti, úgy a lakosságot, mint az érintett közszereplőket is. Ezért is megkérek mindenkit, akit a fent említett „civil szervezet” képviselői megkeresnek bármilyen formában, vagy más hasonló kezdeményezéssel szembesülnek az elkövetkező periódusban, ne válaszoljanak, ne vegyenek részt egy ilyen minősíthetetlen kezdeményezésben, amellyel egyes, az RMDSZ-ben tisztséget betölteni kívánó személyek igyekeznek, akár álságos eszközökkel magukat „jó színben feltüntetni”.

Ugyanakkor kérem, ha bárkinek van ez ügyben bármilyen észrevétele, vagy még hasonló „felméréssel” megkeresik, jelezze a szövetség területi irodáinál, hogy tudjunk érdemben fellépni és a félrevezetéseket megfékezni!

Az RMDSZ szabályzata részletesen kitér a képviselői és szenátori jelöltek kiválasztásának módozataira mindhárom Hargita megyei térségben, és ezen szabályzat alapján bárki indulhat a fent említett tisztségekért, mondta Borboly, de nagy kár lenne, ha bármely testületben ál-kutatásokra hivatkozva születnének érdemi döntések, holmi „telefonbetyárok” javára.

Bende Sándor, Gyergyó Területi RMDSZ elnök, akinek a neve szerepel a felmért személyek listáján, kihangsúlyozta, hogy őt nem kereste meg semmilyen szervezet, hogy készíthet-e felmérést, felhasználva a nevét, illetve egyeztetett a szövetség országos képviseletével is és az RMDSZ semmilyen ilyen közvélemény-kutatást nem kezdeményezett a megyénkben a közelgő választásokat érintő témában.

RMDSZ Hargita Megyei Szervezete részéről:
Dr. Verestóy Attila
Bende Sándor

Borboly Csaba

Kérem ossza meg ismerőseivel: