Felújítják a Ditró–Tölgyes útszakaszt

Kivitelező cégek jelentkezését várják

Közel 35 millió lej az áfa nélküli értéke annak a közbeszerzésnek, amelyet Hargita Megye Tanácsa a napokban hirdetett meg a 127-es jelzésű megyei út felújítására. A megye északi részének fejlesztése szempontjából nagyon fontos a 22 kilométeres, Ditró és Tölgyes között futó útszakasz. A kivitelező cégek jelentkezését augusztus 26-ig várják. Részletek a kiírásokat összesítő honlapon találhatók.

Az útfelújítás során négy hidat is építenének a szakaszon, a teljes munkálat kivitelezésére a szerződés szerint 36 hónap áll majd rendelkezésre.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten fontosnak nevezte, hogy olyan cég jelentkezzen a kiírásra, amelynek megvan a szükséges kapacitása, hogy ezt, a Gyergyó térségének fontos beruházást a szerződésben foglaltak szerint tudja elvégezni.  „Régi vállalásunkat teljesítjük! Fontos volt, hogy pontra tett tervet rendeljünk meg, hogy minél kevesebb akadályba ütközzünk a kivitelezés során. Örülnénk, ha helyi cég is lenne a jelentkezők között, mert azt tapasztaljuk, hogy helyismeret híján, a megyén kívüli vállalkozások kevésbé veszik figyelembe a lakók javaslatait”.

Kérem ossza meg ismerőseivel: