Fiatalok szerveznek mozgalmat Borszékért

Személyes érintettséget vállalva a közösségért összefogási fórumot nyitottak a borszéki fiatalok a Facebook közösségi oldalon, Borszékért – Pentru Borsec! névvel. https://www.facebook.com/groups/1539949859587856/

A fórum csak egyik része a fürdőtelepen szárnyra kapó mozgalomnak. A Borszékért – Pentru Borsec! oldal létrehozója, Pop Anna-Maria, mint írja, baráti körével, a Borszéki Ifjúsági Fórummal petícióval készülnek házalni a napokban Borszéken. A fórum a megnyitás utáni első órában több mint száz tagot számlált.
Jelenleg a petíció szövegének megfogalmazásán dolgoznak. A hét végén ötletbörzéznek arról, milyen figyelemfelkeltő akciókat tudjanak még szervezni.
„A tét az életünk” – mondja Annamari, aki a Borszéki Ifjúsági Fórum (BIF) titkára is.
A mozgalom a Marosvásárhelyi Rádió február 19-i műsora nyomán fakadt. Ebben Borboly Csaba megyeelnök és Mik József polgármester élő adásban mondta ki: meg van akadva a Románia legnagyobb gyógykezelőjének épülő, jelenleg félkész kezelőközpont. Itt elérhető a rádióműsor szövegátirata:
http://www.statiuneaborsec.ro/hu/helyzet-van-az-epulo-kezelokozpontnal/A műsor döbbenetes képet ad a jelenlegi helyzetről: a kormány „elherdál” egy stratégiai fejlesztést, amibe eddig majdnem 4 millió euró közpénzt költött. Hargita Megye Tanácsa a mentőövét utolsó pillanatban egy jogi dilemma miatt levette napirendről. Borszék a stratégiai beruházáshoz a maga részéről elkülönített összegekkel (önrésszel) képtelen egymaga megoldani a helyzetet.Mik József polgármester az adás után levelet írt a kérdésben a megye prefektusától kérve segítséget illetve kihallgatást.

A Borszékért–Pentru Borsec! Facebook-mozgalomban eddig megjelent hozzászólások a megpezsdülő borszéki közösségről tanúskodnak.

Annamari jelezte: jelenleg szeretnék elérni a borszékieket és Borszéket szerető minden
civil partnerüket ebben. Megjegyezte: névvel azért jött elő, mert ez a helyzet a személyes sorsát bélyegzi meg, de egy egész csapat borszéki fiatal gondolkodik a különféle akciókon, amikkel Borszékre felhívhatják mindenki figyelmét.
http://www.statiuneaborsec.ro
https://www.facebook.com/BorsecBorszek
Kérem ossza meg ismerőseivel: