Figyeljünk egymásra!

Hatodik alkalommal szervezték meg a gyergyói IfiBörzét 

A fiatalok, ifjúsági szervezetek összehozása, tapasztalatcseréje és ezáltal a szervezettebb és hatékonyabb közös munka megalapozása a célja az IfiBörzének, amelyet idén hatodik alkalommal szervezett meg a Gyergyó Területi ifjúsági Tanács december 12–13-án Gyergyószentmiklóson, „Figyeljünk egymásra! mottóval. A szervező ifjúsági tanács idei felhívása szerint felgyorsult világunkban mindaddig, amíg a fiatalok figyelnek egymásra, egy közösséget alkotva van amiért itthon maradni, boldogulni és családot építeni.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a találkozón az ifjúsági szervezetek képviselőivel a jövő évi pályázati lehetőségeket beszélte meg, ugyanakkor megfogalmazódott a diáktanácsok támogatása is a területi ifjúsági szervezeteken keresztül vagy partnerségben, mivel előbbiek nem rendelkeznek jogi személyiséggel, ezért nem pályázhatnak. Az alelnök segítséget ígért a jövőben készülő közvélemény-kutatásban, amely a Gyergyói-medence fiatalságáról szól, és amelynek előkészületei a hétvégén voltak egy műhelymunkán, amelyen az ifjúsági szervezetek képviselői vettek részt szociológus koordinálásával.

A kétnapos rendezvény alatt műhelymunkákon feltérképezték a fiatalok problémáit, megvitatták a jövő évi lehetőségeket, bemutatták az ifjúsági tanács rendezvényeit, és szó esett a jövő évi programok tervezéséről is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: