Filmzene élőben

2015. október 8-án, csütörtökön 19 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében kerül megrendezésre a sepsiszentgyörgyi Georgius és a Csíki Kamarazen közös hangversenye:

A sepsiszentgyörgyi Georgius és a Csíki Kamarazenekar közös hangversenye
– filmzene élőben –

A Csíki Kamarazenekar és a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar rendkívüli hangversenyt tartanak a VI. Székelyföldi Napok keretében.
A 42 tagú szimfonikus zenekar több nagysikerű film zenéjét játssza. Közben a vetítővásznon részletet láthatunk az adott filmből.

 Műsoron:

Drágán add az életed (Die Hard), Amadeus, Ausztrália (Australia), Volt egyszer egy Amerika… (Once upon a time in America…), Cinema Paradiso, Schindler listája (Schindler’s List), A Tenkes kapitánya,Indiana Jones (Indiana Jones), z (Batman), Szabadság, Szerelem, Hegedűs a háztetőn (Fiddler on the Roof), A Karib-tenger kalózai (Pirates of the Caribbean), Pókember 3. (Spider-Man 3), Robin Hood, a tolvajok fejedelme (Robin Hood: Prince of Thieves), Vissza a jövőbe (Back to the Future), Star Wars IV. – Csillagok háborúja (Star Wars)

csiki_kamarazene

 


Az est karmestere Werner Gábor Budapestről, aki 1969-ben született Budapesten, zenei tanulmányait ötévesen kezdte gordonkán, majd e mellett tanult zongorázni és ütőhangszereken játszani. Gimnáziumi tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Győri Tagozatának gordonka szakán szerzett diplomát. 1991-től a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, és mellette számos kamarazenekarban is játszott.

1990–1993 között a Camerata Transsylvanica, 1993-tól 1995-ig a Sonora Hungarica, 1996–1999 között a Hubay Jenő Kamarazenekar tagja. Ezt követően a Magyar Virtuózoknál is muzsikált.

1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol karmester szakon szerzett diplomát, majd Jurij Szimonov mesterkurzusain képezte magát tovább. 1999-től a Hevesi Kamarazenekar művészeti vezetője.

2000-től a Budafoki Dohnányi Zenekarnál tölt be karmesteri állást. E mellett számos magyar zenekart dirigált vendégkarmesterként. Vendégszerepelt Hollandiában, Olaszországban, Svájcban, Németországban és Erdélyben. 2002-ben Donáth-díjjal tüntették ki. 2010-től a Csíki Kamarazenekar gyakori vendégkarmestere.


Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9–16 óra között.
A koncertre érvényesek az Ambrus Éva, és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek.
Jegyek ára: felnőtteknek 12 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 10 lej.
Jegyrendelés a 0266/361.992-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: