Fogászati sürgősségi betegellátás

10 fogorvos végez sürgősségi munkát

Önkéntes munkában és ingyenesen végzik a sürgősségi beavatkozásokat a gyergyószékiek számára a fogorvosok. A korlátozó intézkedések feloldásáig a Kórház utca 10 szám alatt, Dr. Victor Modval rendelőjében zajlik a fogászati sürgősségi ellátás. A gyergyószentmiklósi egység egész Gyergyószéket egyedül látja el, itt kezelik az összes pácienst a városból és a környék községeiből, de ide tartozik Maroshévíz is.

A fogfájós személyek a 0745-376.160-as számon jelentkezhetnek be, és a soros szolgálatot vállaló orvosok naponta 10 és 14 óra között látják el őket. 10 fogorvos végzi a sürgősségi munkát, Borosnyay Árpád, Dezső László, Györfy Eszter, Hideg László Zalán, Lőrincz Csaba, Jánosi György, Kálcza Botond, Simon István, Székely Zsolt Árpád és Török Imola váltásban dolgoznak.

Fontos tudnivaló, hogy szigorú előírások érvényesek, csakis a valóban sürgős esetek ellátásáról lehet szó. Ez lehet olyan fogfájás, amely már éjjel sem hagy aludni, vérzések, vagy olyan gennyes eldagadás, amely már életveszélyessé válhat. Kezelik továbbá még azokat is, akik valamilyen külső hatás, baleset miatt állkapocstörést vagy hasonló traumát szenvednek.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: