Folyamatosan fejlődik a Hargita megyei hegyimentés

Gyarapodhat az önkéntesek száma a nyári táboroknak köszönhetően

Az országos hegyimentő-iskolában képezték Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának négy önkéntes tagját az elmúlt időszakban. Köztük volt Keresztes Emil oktató is, aki elégedett a csapattársak tevékenységével. Fekete Örs, a közszolgálat vezetője az alakulat nevében ezúton is gratulál nekik, és köszönetét fejezi ki, hogy az oktatók, valamint a felkészült hegyimentők által a megyében tevékenykedő csoportok komoly megbecsülésnek örvendhetnek.

A közszolgálat udvarhelyi csapata a múlt héten ötnapos tábort tartott gyerekeknek a Vargyas-szorosban. A rendezvény sikeres volt, hiszen a táborozók között lelkes fiatalokat fedeztek fel, akik érdeklődéssel gyakorolták, tanulták  a hegyimentők által bemutatott technikákat. A jó képességű, a hegyimentés iránt érdeklődő gyerekek kipróbálhatták és gyakorolhatták a sziklamászást, tiroli kötélpályát építettek, sebesültet szállítottak mentő hordágyon.

Hegyimento_Tabor

– Az öt nap alatt sikerült a hegyimentés alapjait megtanulniuk, és ezáltal reméljük, hogy önkénteseink sorát is bővíthetjük. Kívánunk nekik kitartást ennek a szép szakmának az elsajátításához – fogalmazta meg a tábor kapcsán Fekete Örs.

Kérem ossza meg ismerőseivel: