Folyamatosan takarítják a megyei utakat

Nincs fennakadás!

Folyamatosan járnak a hóekék, és kezdik csúszásgátló anyagokkal szórni az utakat. Egyetlen megyei útszakaszon sincs fennakadás, számolt be ma közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Zólya Zsombor, Hargita Megye Tanácsa útgazdálkodási részlegének osztályvezetője:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1945949482228489

hotalanitas2Megyeszinten összesen 660 km-en, 42 autóval végzik a hótalanítást a biztonságos közlekedés érdekében, számolt be Borboly Csaba. Hozzátette: a hótalanításra kötött szerződések összértéke közel kétmillió euró. A szolgáltató köteles reggel 3 és 7 óra között lejárni és megszórni az adott útszakaszt, illetve az időjárás függvényében, a nap további részében biztosítani az út járhatóságát, mondta el a részleteket a megyeelnök.

Ma folyamatosan járnak a hóekék, és elkezdték az utak szórását csúszásgátló anyagokkal, ismertette Zólya Zsombor. A hókotrók mozgása GPS-en a http://hargitamegye.ro/utak.html oldalon követhető, további információkért vagy bejelentésért hívhatják a 0266 207 774 telefonszámon, vagy írhatnak a dispecerat@judetulharghita.ro e-mail címre, hangsúlyozta az osztályvezető.

Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívja a figyelmet, hogy az előrejelzések szerint Hargita megyében január 13-ig kiadós havazás várható. Ezúton is arra kéri az autóvezetőket, hogy a téli útviszonyokat figyelembe véve, óvatosan közlekedjenek mindannyiunk biztonsága érdekében!


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: