Folytatnák a gyergyói jégpálya felújítását

Tanulóház a Salamon Ernő Elméleti Líceum udvarán

A jégpálya felújításának folytatását, valamint a Salamon Ernő Elméleti Líceum udvarán található műhely tanulóházzá és dokumentációs központtá való átalakítását tervezik Gyergyószentmiklóson. A beruházásokról Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, Bende Sándor parlamenti képviselő, Barabás Csaba kabinetvezető, Szabó Barna megyemenedzser, Péli Levente vezérigazgató terepszemle során egyeztetett Nagy Zoltán polgármesterrel, a Progym vezetőségével és Lakatos Mihály iskolaigazgatóval.

A megyei tanács több mint négy évvel ezelőtt egy Gyergyószentmiklóson tartott tanácsülésén döntött úgy, hogy támogatja a műjégpálya palánkjának és hűtőrendszerének felújítását, tavaly novemberben pedig szintén egy ülés keretében határoztak arról, hogy támogatják a gyergyói térség főbb fejlesztéseit, köztük a műjégpálya tetőszerkezetének javítását és a Salamon Ernő Gimnázium melléképületének felújítását.

– Egy évvel korábban kérte Bende Sándor parlamenti képviselő, az RMDSZ területi szervezetének elnöke a megyei tanács újabb felelősség vállalását a jégpálya felújításának folytatásához, a neki tett ígéretet az ősszel megerősítettük, a költségvetésből pénzt különítettünk el, de 250.000 lejből nem lehet a tetőt újrafödni, ennél sokkal több pénzre van szükség, ezért is volt fölösleges összeget foglalni bele a költségvetésbe a szükséges dokumentáció nélkül. Ellenben van félretéve tartalék erre a célra, de abból csak törvényesen érdemes dolgozni. A felújítás folytatásához szükséges dokumentáció március 14-én érkezett meg, azóta a megyei tanács hivatalosan és komolyan foglalkozik az üggyel, a következő munkamegbeszélés március 20-án, hétfőn lesz Csíkszeredában a megyeházán a műszaki és vagyongazdálkodási vezérigazgatóságok szakemberei, a megyei tanács képviselői és a polgármester között, tehát tartsuk a szavunkat, fölösleges hangulatkeltés csak késleltetni fogja a munkálatot – ismertette a megyei tanács elnöke a beruházás kapcsán. Hozzátette, meg kell találják a törvényes módját a munka folytatásának, első lépés a már megkezdett beruházás befejezése kell legyen, mert enélkül nem lehet újat indítani. Ezenkívül az a javaslat született, hogy válasszák szét a munkálatokat sürgősség alapján, elsőként a tetőcserével foglalkozzanak, majd a tribün felújítása és egyéb bővítések következzenek. A megbeszélt lépésekkel úgy a városvezető, mint a Progym vezetősége is egyetértett.

A csíkszentsimoni március 13-i megyei tanácsülésen Borboly Csaba jelezte, hogy azért nem Gyergyószentmiklóson tartják a soros havi ülést, habár volt meghívás a polgármester részéről, mert nem érdemes úgy menni Gyergyószentmiklósra, hogy nem lehet még érdemi határozatot hozni a jégpálya ügyében. Már akkor kifejtette a megyei tanács elnöke, hogy erre alkalmasnak az áprilisi ülést tartja, de addig mindenkinek dolgoznia kell az ügy érdekében, elsősorban Gyergyószentmiklós városi hivatalának munkatársai, hogy lehessen zárni az előző munkálatot, amelyet korábban a megyei tanács beruházásokkal foglalkozó munkatársai sajnos nem tettek meg, ezért van a késés.

SalamonErno

A terepszemle során ellátogattak a Salamon Ernő Elméleti Líceumba is, hogy megtekintsék az intézmény udvarán található műhelyt, amelyet át szeretnének alakítani tanulóházzá és dokumentációs központtá, ehhez kérte a vezetőség a megyei tanács támogatását, eddig 20.000 lejt kaptak, amit a tervezésre fognak elkölteni. Ezenkívül a megyei tanács nemrég meghirdetett pályázati kiírásairól is beszélgettek bátorítva az igazgatót, Lakatos Mihályt a pályázásra.

A terepszemléről két felvétel is készült.

Kérem ossza meg ismerőseivel: