Folytatódnak a diákbérletes előadások a Figuránál

Világszép Nádszálkisasszony és A fehér macskahercegnő

Novemberben is folytatódik az évad elején meghirdetett gyermekelőadás-sorozat. A bérletrendszer keretén belül ezúttal az óvodásokat és kisiskolásokat két vendégelőadással várja a Figura Stúdió Színház.

November 24-én és 25-én az Udvarhely Táncműhely előadásában kel életre Benedek Elek klasszikus meséje a Világszép Nádszálkisasszony. A néptáncelőadást mindkét nap 12.00 órától tekinthetik meg az I-IV. és az V-VI. osztályos tanulók a Figura nagytermében.

A Benedek Elek meséje nyomán készült táncjáték a kiskirályfival együtt izgalmas utazásra hívja nézőit a teremtett színpadi világba, ahol megvívhat farkassal és sárkánnyal, hogy együtt szabadítsák ki a boszorkány karjaiból a nádszálba rejtett királylányt.

November 24. és 26. között a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 3-6 év közötti gyermekeknek készült, hagyományos, paravános bábelőadásával vendégszerepel a stúdióteremben. A gyergyószentmiklósi óvodásokat mindhárom nap 11.30-tól várják A fehér macskahercegnő birodalmába. Csupán három macskatalpnyom délre, két macskabajusz távolság nyugatra, és már ott is vagyunk.


A vendégjátékok megvalósítását Hargita Megye Tanácsa támogatta.


Az előadások a járványügyi szabályozások betartásával zajlanak: a védőmaszk viselése kötelező minden 5 éven felüli résztvevőnek, a felnőtt kísérők pedig kizárólag a védettséget bizonyító zöld igazolvány felmutatásával vehetnek részt.

Az érvényes szabályok értelmében a színház a teremkapacitásának legtöbb 30%-ban fogadhat nézőket, ezért a helyek száma korlátozott, az előadásokra előzetes bejelentkezés alapján tudnak helyet biztosítani. Csoportos vagy egyéni helyfoglalás a 0752-227.011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen lehetséges.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: