Fotóadatbázis Hargita megyéről

Közösségi mozgalommá válhat a kezdeményezés

Az ősz elején Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke vetette fel annak a lehetőségét, hogy a megyei tanács és az alintézményei által az elmúlt években meghirdetett fotópályázatokra beérkezett alkotások, a készítők nevének feltüntetésével egy közös felületről váljanak elérhetővé.

A szerzői jogok tiszteletben tartásával az így egybegyűjtött fotókat felhasználhatják a megyében működő turisztikai egységek és eseményszervezők, ha egy kiadványt vagy egy programcsomagot állítanak össze,  vagy honlapjukon, közösségi oldalukon szeretnék megosztani.

Hargita Megye Tanácsa felkérésére a kezdeményezés kibővült a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás által szervezett fotópályázatok anyagával, jelenleg közel 500 fotó érhető el az alábbi linken:
https://www.flickr.com/photos/143973713@N07/sets/72157672152057963/with/30576481955/

A fotóadatbázist tervezik tovább bővíteni a Hargita Hegység ADI által szervezett fotópályázatok anaygával is, így még az idén több mint ezer képet fog tartalmazni a gyűjtőoldal.

Nem titkolt szándék az sem, hogy szeretnék, ha a kezdeményezés közösségi mozgalommá nőne ki, hisz rengeteg tehetséges fotós van a megyében, aki az interneten keresztül megmutathatja a térség kulturális és természeti szépségeit, értékeit a nagyvilágnak.

– Ha valaki szeretné még saját fotóival bővíteni a Hargita megyei fotóadatbázist, akkor kérem küldje el e-mailben (info@hargitamegye.ro – Tárgy: Fotóadatbázis) és a szerző nevével együtt közzé tesszük az oldalon. Talán pont egy ide feltöltött fotó ragadja magával a turistát, aki úgy dönt, hogy nálunk tölt el pár vendégéjszakát! – fogalmazott a kezdeményezés kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

Kérem ossza meg ismerőseivel: