Füst Milán: Boldogtalanok

Bemutató színpadon és képernyőn

Január 19-én tartotta legújabb előadásának bemutatóját a Figura Stúdió Színház. Füst Milán Boldogtalanok című drámáját Albu István állította színpadra a teljes társulat részvételével – egy egészen különleges formában.

Az év első produkciója egyszerre nyújt színházi és moziélményt: a nagyszínpadi stúdiótérben játszódó előadással egyidőben élőben vágott és közvetített filmváltozata is látható a mozivászon méretű kivetítőn. A többkamerás, közeli képekkel operáló felvétel olyan szemszögből és olyan nagyításban láttatja a központi szereplő Húber Vilmos körül gyűrűző történéseket, a színészi játékot, ami  egyébként a nézőtéren ülő közönség számára rendszerint rejtve marad.

Füst Milán a Boldogtalanokat, kevés drámái közül az elsőt, 1914-ben, valós történetből inspirálódva írta meg. A dráma középpontjában egy már-már valószerűtlen szerelmi háromszög áll, amit további, végletekig feszített emberi kapcsolatok – anya-gyermek, testvéri, baráti és szerelmi viszonyok – egészítenek ki.

IMG_0167

Albu István színházigazgató

„A darab kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a teljes társulat dolgozhasson benne. A társulat tagjai új szerepeket, feladatokat kaptak: egyik színészünk készítette a zenei világot és a videóanyagokat, műszakos, irodai és színész kolléga is operatőri feladatokat lát el” – emelte ki Albu István színházigazgató, a Boldogtalanok rendezője az előadás díszletében tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, meglátása szerint a színháznak jelenleg két fontos dolga van: egyrészt elfeledtetni a rosszat, ami körülöttünk történik, másrészt pedig felhívni a figyelmünket azokra a szélsőségekre és túlzásokra, amelyek egyre gyakoribbak és hangsúlyosak szerte a világban.


Az előadás legközelebb pénteken, január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából kerül műsorra. A helyek száma korlátozott.

Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánlott!


A Figura Stúdió Színház működését a Bethlen Gábor Alap támogatja. Az előadás a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásával jött létre.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Fotók: Bartalis Előd és Kozma Péter

Kérem ossza meg ismerőseivel: