Gazdasági épületek váltak a tűz martalékává Gyergyóalfaluban

Csaknem 250-en dolgoztak a lángok eloltásán

Leégett több gazdasági épület kedd délután Gyergyóalfaluban; a csaknem 250 katonai és önkéntes tűzoltó, illetve helybéli lakos négy órán át küzdött a lángokkal, a károk jelentősek.

A Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerdán elmondta, amikor a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, két istálló állt lángokban, mintegy 280 négyzetméteres felület égett. Az erős szél és az épületek közötti kis távolság miatt a lángok átterjedtek további öt melléképületre.

Összesen 148 katonai és önkéntes tűzoltó és csaknem 100 helybéli dolgozott a tűz eloltásán, mintegy négy órán át. Az oltást jelentősen nehezítette az erős szél.

A tűz martalékává vált hat istálló, három faraktár és két csűr. Összesen 1100 négyzetméteren pusztítottak a lángok, felemésztve hét tonna búzát, hat tonna pelletet, két tonna szénát, hetven bála szénát, hat méter tűzifát, 11 köbméter deszkát, két pótkocsit, négy szekeret, két kerékpárt és egy malmot. Két sertés, hét borjú és 15 tyúk is bennégett a tűzben.

Egy férfi pánikrohamot kapott, a mentősök a helyszínen ellátták.

A katasztrófavédelem szerint a tüzet vélhetően rövidzárlat okozta, amelyet egy hibás vagy rosszul szigetelt vezeték, kábel idézett elő.

A károkat 300 ezer lejre becsülik, ugyanakkor a tűzoltók beavatkozásának köszönhetően mintegy 1.100.000 lej értékben sikerült javakat megmenteni – tette hozzá a szóvivő.


Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: Önkéntes Tűzoltóság Gyergyószárhegy

Kérem ossza meg ismerőseivel: