Gruppen-Hecc kabaré

Gyergyóremetén

A Marosvásárhelyi Gruppen-Hecc Kabarétársulat 2016. január 17-én, vasárnap, 19:00 órától, a Balás Gábor Művelődési Házban bemutatja a Migráncs vagyok nem piskóta című kabaré előadását.

Helyjegyek elővételben a művelődési háznál. Jegyek ára 20 lej.


A Rádió Gaga és a Gruppen-Hecc bemutatja:

„MIGRÁNCS VAGYOK NEM PISKÓTA“

gruppen_hecc_plakat

Ezt a címet kapta a 25. nekiveselkedésénél tartó Gruppen-hecc társulat idei, zenés, politikai kabaréelőadása. A hosszas keresgélésnek végül ez a cím vetett véget, amelyet néhány éve a „székely vagyok, nem piskóta“ szlogen ihletett meg. Mert a migráns – ahogy a székely is – valóban nem piskóta. (Gondoljunk csak a tiltakozásul szájukat bevarrókra.) De a migráns nem is terrorista. Vagy legalábbis nagy többségük nem az, még, ha az ijedtség diktálta közvélekedés hajlamos is ezt a bélyeget ragasztani rájuk. Elismerem, hogy jelen korunkban nem könnyedén nyílik a szánk a viccelődésre, de ha azt számítom, hogy ránk is leginkább migránsként és újabban terroristaként tekintenek a saját szülőföldünkön, akkor én inkább a nevetést, mint a sírást választom. Még azért is!

És ezért nyúltunk ehhez a kényes témához, no meg persze, sok egyéb, könnyebben fogyasztható fogáshoz is az idei tálalásunkban. Így találkozhatunk a vásárhelyi állatkert új, hosszúnyakú lakóival, és nyakas direktorával, a szépségszalonok csacsogó filozófusaival, a kérlelhetetlen DNA-ügynökkel, az élelmes kerítésgyárossal, Raymunddal, a botcsinálta politikussal, a Brüsszelből nagy tervekkel hazatérő reformtáplálkozóval, de személyesen Angela Merkellel, és természetesen valódi meg ál-migránsokkal is. Közbe-közbe pihenésül még énekelünk is.

Az idei évadunknak van egy különleges jövevénye is: egy könyv. A címe: 25 maradhat? – a Gruppen-hecc Kabarétársulat első 25 éve. Az elmúlt 25 esztendő történéseit, jelentőségét és emlékeit taglaló visszaemlékezések, interjúk, fotók, dokumentumok, na meg a legjellemzőbb jelenetek és dalszövegek egyvelegéből összeállt kötetet az előadások szüneteiben megvásárolhatják, dedikáltathatják, a szünet előtti és utáni részben pedig nevethetnek, tapsolhatnak is, ha úgy tartja kedvük.

Ezen fogunk munkálkodni alulírottak: Nagy István, Kárp György, Henn János, Biluska Annamária, Somody Hajnal, László Zsuzsa, Fodor Piroska – szereplők, Nyágai István, zenei munkatárs, és a szerzők: Nagy István és Molnár Tibor. Hang- és fénytechnika: Göllner Károly, producer: Hompot Szilárd.

Azt szokták mondani, hogy a 25 még gombócból is sok. Mi mégis várjuk Önöket a terített asztal köré, és múlhatatlan jó étvágyat kívánunk a nevetve-szórakozáshoz!

Nagy István, Marosvásárhely

Kérem ossza meg ismerőseivel: