Gyerekelőadással készül a Figura

Minden egér szereti a sajtot

Május 12-én délután 5 órától mutatja be legújabb előadását a Figura Stúdió Színház, Minden egér szereti a sajtot címmel. Urbán Gyula gyerekeknek és családoknak szóló darabját Bartha Boróka színésznő rendezésében láthatja a közönség, aki ez alkalommal próbálja ki magát először a színpad másik oldalán, rendezőként.

Köztudomású tény, hogy a szürke egerek utálják a fehér egereket, és fordítva. Történetünk egy szürke egércsalád lakhelyéül szolgáló óriási sajtban játszódik, ahová váratlanul beköltözik egy fehér egércsalád. A hirtelen támadt szomszédság nem válik hasznára a szürke és fehér egerek közötti ősi viszálynak. Ám, míg a szülők kígyót-békát hordanak egymásra, utódaik, a szürke Soma és a fehér Fruzsi között szerelem szövődik, amely nem ismer bundaszínt. Az egérgyerekek önzetlensége feloldani látszik az örök szürke-fehér ellentétet, hiszen végső soron két vitathatatlan tény a világ valamennyi egerét összeköti: a sajt szeretete és a macskától való rettegés.

Urbán Gyula író, bábrendező mesedarabja sikeres utat járt be a legendás magyar mesék világában: a Magyar Televízió 1981-ben Gulyás László dalaival készített belőle zenés bábfilmet; a két egércsalád története később rádiójáték formájában is napvilágot látott, majd számos magyarországi színház repertoárján feltűnt, leginkább bábelőadásként.

A Figura élő szereplős előadását Márton Erika díszlet- és jelmeztervező mesebeli színpadi világában és Cári Tibor zeneszerző fülbemászó dallamainak kíséretében láthatja a gyergyói közönség.


Figura Stúdió Színház

Fotók: Kozma Péter

Kérem ossza meg ismerőseivel: