Gyergyó térségében legtöbben a Ditró és Tölgyes közötti útra szavaztak

Megkérdezték a lakosságot a felújítandó megyei utak rangsorolásáról

Hargita Megye Tanácsának elnöke a Konzultáció Borboly Csabával facebook-csoportban megkérdezte a lakosságot, hogy véleményük szerint a megye térségeiben – Csík, Udvarhely, Gyergyó – melyik utak felújítása a legsürgetőbb. A konzultációban megjelenő javaslatokat a megyei tanács Beruházási vezérigazgatósága készítette elő, ezt követően véleményezték a megyei tanácsosok és a polgármesterek, majd a lakosságot is megkérdezték. Az összeállított lista mellé a lakosság is írhatott újabb javaslatokat.

Csík térségében legtöbben a hargitafürdői útra szavaztak, Gyergyó térségében a 127-es jelzésű megyei út Cengelléren átvezető, Ditró és Tölgyes közötti szakaszának tervezése a legsürgősebb, Udvarhely térségében pedig Felsőboldogfalvától a Brassó megye határáig vezető útszakasz felújítását tartja prioritásnak a lakosság.

A konzultációban résztvevők más javaslatokat és véleményeket is megfogalmaztak. A konzultáció, az eredmények feldolgozása és egyéb részletek megtekinthetők az alábbi linken: http://www.borbolycsaba.ro/konzultacio/

A lakosságnak a konzultáción kifejtett javaslatait figyelembe veszi a megyei tanács, és belefoglalják a költségvetés, illetve a munkálatok tervezésébe, hiszen fontos a lakossági igény, ez hívta életre a konzultációt is.


A Gyergyó térségre vonatkozó eredmények összefoglalója:

Konzultáció-Borboly-Csabával_Gyergyó-térség

Kérem ossza meg ismerőseivel: