Gyergyó-térségi polgármesterek találkoztak

Nehéz helyzetben vannak a költségvetést illetően

Gyergyócsomafalván ültek össze a Gyergyó-térségi polgármesterek március 20-án, szerdán. A polgármesterek részéről elhangzott, hogy a késői költségvetés nagyon hátráltatja őket abban, hogy időben tudják a munkálataikat elkezdeni és az a bizonytalanság, hogy március közepén még mindig nem lehet kiszámolni, hogy mekkora lesz az idei költségvetés eléggé ellehetetleníti őket. Ennek ellenére mindenki arra készül, hogy a megnyert pályázatokra az önrészt előteremtse és a közbeszerzési eljárásokat előkészítse. Hargita Megye Tanácsához a költségvetési igényléseket a legtöbben a pályázati önrészek fedezésére tették le, bízva abban, hogy idén nagyobb összegeket tudnak kapni. A polgármesterek között nagy volt az egyetértés abban, hogy csak akkor tudnak eredményesek lenni, ha minél több pályázatot tudnak sikeresen kivitelezni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a legfontosabb, hogy a szolidaritás jegyében egy olyan leegyeztetett költségvetéssel tudjanak előre menni, amellyel mindenkinek tudnak segíteni, minden község fejlődni tudjon és eredményeket érhessenek el.

Barti Tihamér alelnök kiemelte, számára a Gyergyó-térségi beruházások sikere a legfontosabb, ezért arra kéri a polgármestereket, hogy igyekezzenek időben felkészülni a munkálatokra és a költségvetési igényléseket is egészítsék ki, ahol erre szükség van. A költségvetés függvényében pedig kialakítják azt a megoldást, amely minden községet segít a fejlődésben.

A jelenlévők megegyeztek, hogy az elkövetkezőkben is folyamatosan egyeztetnek a térség beruházásait illetően, hogy azokat minél inkább sikerre tudják vinni.

Kérem ossza meg ismerőseivel: