Gyergyóba jön a jégkorong Románia-kupa

A gyergyószentmiklósi műjégpályán csap össze jövő héten a hat hazai jégkorongcsapat, a küzdelem a Románia-kupáért zajlik. A nagy érdeklődésre való tekintettel már a héten elkezdődik a jegyárusítás. Telt házas mérkőzésekre van kilátás.

December 17. és 20. között zajlik a 2015-ös jégkorong Románia-kupa-torna, a helyszín pedig Gyergyószentmiklós lesz. A bajnokság tavalyi helyezései alapján a hat benevezett csapatot két csoportba sorolták.

Az A jelű csoportban a Galaci Dunărea, a Brassói Corona és a HSC Csíkszereda szerepel, a B csoportba pedig a Bukaresti Steaua, a Gyergyószentmiklósi Progym és a Bukaresti Sportul Studenţesc-et sorolták.

A csoportmeccsek 17-én csütörtökön kezdődnek, és ezek alapján dől majd el, hogy ki hányadik helyről jut tovább a 20-ai, vasárnapi helyosztókra. A csoportelsők játszanak a kupagyőzelemért, a másodikok a harmadik helyezésért játszanak. Az ötödik helyért nem rendeznek mérkőzést.

A programot úgy állították össze a szervezők, hogy a leginkább izgalmasnak ígérkező mérkőzések este 7 órától kezdődnek, és korábban, háromtól zajlik a nap másik találkozója. A házigazda Progymnak ugyan lett volna lehetősége este játszani mindkét csoportmeccsét, de a pénteki, Sportul elleni találkozó esetében erről lemondtak, lényegesen érdekesebb lesz ennél, és minden bizonnyal több nézőt vonz majd az aznap esti Brassó – Csíkszereda összecsapás.

A Románia-kupa programja:

December 17., csütörtök:
15 óra: Sportul Studenţesc – Bukaresti Steaua
19 óra: HSC Csíkszereda – Galaci Dunărea

December 18., péntek:
15 óra: Gyergyószentmiklósi Progym – Sportul Studenţesc
19 óra: Brassói Corona – HSC Csíkszereda

December 19., szombat:
15 óra: Galaci Dunărea – Brassói Corona
19 óra: Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua

December 20., vasárnap:
15 óra: bronzmeccs, 19 óra: kupadöntő.

A mérkőzésekre a kezdés előtt egy héttel, csütörtökön kezdik a jegyárusítást. A várhatóan nagy érdeklődés miatt Gyergyószentmiklóson több helyszínen, de Brassóban és Csíkszeredában is árusítanak majd jegyeket.

A csoportmeccseken egy mérkőzésre felnőtteknek 10 lej, 18 év alattiaknak és nyugdíjasoknak 7 lej lesz a belépő. A bronzmeccsre és a kupadöntőre 15, illetve 10 lejes jegyeket fognak árusítani. 14 év alatti gyermekeknek ingyenes lesz a belépés.

Ugyanakkor a kupa-tornára bérletet is lehet váltani, az 50 lejes bérlet mind a nyolc meccsre érvényes lesz.

Kérem ossza meg ismerőseivel: