Gyergyóban is lesz Széki Vágta

Július 8-9-én Borzonton kerül megrendezésre

szeki_vagtaAz öt évvel ezelőtt Udvarhelyszéken elindított „paraszt vágta” az idei évben Gyergyószéket is meglátogatja. A borzonti Szent István napi lovas rendezvény szervezőjével, Laczkó Ágostonnal tavaly az oklándi döntőn ismerkedtünk meg. Számos levélváltás és a személyes megbeszélés, a leendő helyszín bejárása után megállapodtunk abban, hogy a lovas napokat és Széki Vágtát ötvözve az idén elkezdjük Borzonton is Széki Vágtát. A gyergyószéki futamnak Ágoston a társszervezője. Számunkra megtiszteltetés, hogy Borzontra mehetünk, reméljük a borzontiak és egész Gyergyószék számára élmény lesz a július 8-9-én megrendezésre kerülő GyergyóSzéki Vágta.


A Széki Vágta tömegsport. Célja, hogy a lóval napi munkakapcsolatban lévő székely emberek, fiatalok számára adjon találkozási, megmérettetési lehetőséget. Ellentétben a Nemzeti, a Székely Vágtával, vagy más élsport versenyekkel, itt nincsenek szigorú előírások sem a lóra, sem a lovasra nézve. A verseny célja a régi székely világban általános, a lóhoz kapcsolódó erények és képességek újra élesztése, a lófő virtus gyakorlása.

szeki_vagta1

A Széki Vágta versenyszabályzata, és bővebb információk a vágta facebook oldalán olvashatóak: https://www.facebook.com/SzekiVagta/

Kérem ossza meg ismerőseivel: