Gyergyói gyerekeket is díjaztak

Szent László legendák Székelyföldön – gyerekszemmel

Díjkiosztóval egybekötött kiállításmegnyitó a megyeházán 

Környezetünk szépségei –Szent László legendák Székelyföldön címmel nyílt kiállítás október 20-án, péntek délután a csíkszeredai megyeháza földszinti kiállítóterében.

Székelyföld Napok keretében az általános iskolások körében Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ által meghirdetett rajzversenyre több mint négyszáz alkotás érkezett be, amelyekből a száz legjobbat állították ki a megyeháza hátsó kiállítóterében.

Rajzkiallitas2

A kiállítást Czimbalmos Attila, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ menedzsere nyitotta meg, köszönetét fejezve ki a háromtagú zsűrinek (Bartalis Róbert grafikus, Bene Szabó Réka grafikus és Szőcs Zsuzsánna pszichológus, pedagógus), az alkotó gyerekeknek, az őket segítő pedagógusoknak és szülőknek, valamint a kiállításmegnyitón megjelenteknek. A rajzpályázat remek lehetőségnek bizonyult, hogy a magyar kormány miniszterelnöksége által meghirdetett Szent László emlékévhez bekapcsolódva a gyerekek megmutathassák a környezetükben, településükön fellelhető Szent László legendákat, mondákat látványvilágukban a rajzokon keresztül.


Három korcsoportban díjazták a legjobb alkotások készítőit:

I-IV. osztályosok

1. díj – Hadnagy Iringó (Gyimesfelsőlok)

2. díj (megosztott) – Jánó Lukács és Prezsmer Ádám (Gyimesfelsőlok)

3. díj – Erdős Orsolya (Gyergyószentmiklós)

V-VI. oztályosok

1. díj – Bara Zsanett (Csíkszentdomokos)

2. díj – Antal Apor (Karcfalva)

3. díj – Len Ágota (Gyergyószárhegy)

Rajzkiallitas4

VII-VIII. osztályosok

1. díj – Rózsa András (Csíkszereda)

2. díj – Gergely Tibor (Csíkszendomokos)

3. díj – Incze Szidónia (Csíkszentsimon)

Kérem ossza meg ismerőseivel: