Gyergyói Jazz Klub: Fekecs Ákos Project

Március 1-jén, csütörtökön este

A Gyergyói Jazz Klub következő fellépője a Fekecs Ákos Project. A magyarországról érkező zenekar 2018. március 1-jén, csütörtökön este nyolc órától ad koncertet a gyergyószentmiklósi művelődési ház stúdiótermében.

A Fekecs Ákos Project 2017 júliusában alakult. Ákos azzal a céllal hozta létre a zenekart, hogy barátaival, zenésztársaival közösen megvalósítsa saját zenei elképzeléseit.

A műsor tulajdonképpen a hamarosan megjelenő szólólemezének anyagát foglalja magába, csak teljesen más köntösbe bújtatva. A műveket öt szólamú kompozíciókra dolgozta ki, EWI szaxofon/alt szaxofon, billentyű, gitár, basszusgitár, dob hangszerelésben. A leglágyabb jazz harmóniáktól, világzenei elemektől a fúziós lüktetéseken és páratlan ütemeken keresztül egészen az agresszív megszólalásig minden megtalálható a zenéjükben. Így műfaji besorolása igen sokrétű. A csapat hangzását nagyban meghatározzák az általuk használt elektronikus hangszínek és a széles skálán mozgó dinamikatartományuk, nyitott, energikus játékmódjuk.

Ákos a szerzeményein 2011 óta dolgozik. Első teljesen önálló művét, Reverse címen, több mint 50.000-en látták a Drum Talk TV videótárában.
www.akosfekecs.com

A zenekar tagjai:

Bartók Máté – EWI szaxofon / alt szaxofon
Antal Gábor – billentyűk
Usztics Péter – gitár
Siklai István – basszusgitár
Fekecs Ákos – dobok

A koncerte a jegy ára 8 lej. Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig.


Ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=p_xufwtF35M

Kérem ossza meg ismerőseivel: