Gyergyói Magbörze

Március 9-én, szombaton

Kedves „MAGravágyók”!

Idén is Magbörze. Egy kicsit fagyos még a hangulat kint, de ilyenkor van itt az ideje, hogy tervezzünk, tanuljunk és beszerezzük az idei évi jó termésünk egyik fő zálogait a szaporítóanyagokat. Már ha nem sikerült előző évben visszafognunk. 😉

Cseréljünk és beréljünk gyergyói hagymákat, jó székely pityókákat, s kövér fuszulyka magokat. Kicsit megfeledkezve a pénzről, hogy a cserebere rendszere léphessen előtérbe.

Hogyan zajlik a magbörze?

magborze1Régi hagyományos magokat, szaporítóanyagokat (gyökér, palánta) várunk a cserére, amelyeket jó szívvel felajánlotok másoknak is! Hozhattok zöldség-, gyümölcs-, fűszer-, vagy virágmagokat is!

A könnyebb csere érdekében a szaporítóanyagokat csomagoljátok kis adagokba (nagy növényekből 5-6, kis növényekből 20 magot számoljatok), felcímkézve őket a nevetekkel, elérhetőségetekkel (email is elég), a begyűjtés idejével és helyével, tapasztalat szerint ültetési tanácsokkal, valamint a növényfajta nevével.

Ha nincs visszafogott magod, és nem szeretnéd az egészséged és a környezeted üzleti magokra bízni, gyere nyugodtan, és válogass a felkészült termelők asztaláról!

Idén ősszel pedig nem lesz más dolgod, mint hogy ne felejts el magot fogni. 🙂

Hozhatok magatokkal házi finomságokat, ropogtatni valókat is, amit felajánlotok a „büfébe”, hogy még teljesebb legyen az élmény. 🙂

A magbörze programja

Előadások a Karancsi-teremben:

16:00 Megnyitó
16:10 Bara István – A kiskertek lehetséges hozama (organikus gazda – Gyergyószentmiklós)
17:00 Tulit Levente – Egészség és táplálkozás (természetgyógyász – Csíkszentmárton)
17:50 Ferencz Lehel – Biológiai növényvédelem (kertészmérnök – Gyergyószentmiklós)

18:30 – Vetőmagok cseréje-beréje, vására.

Belépődíj nincs, a részvétel becsületkasszás.

Az összeget az előadók, valamint a szervezés költségeinek megtérítésére fordítjuk.

Érdeklődni a 0763 338 442-es vagy a 0741 131 044-es telefonszámokon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: