Gyergyói sportolók is részesülnek a támogatási alapból

A MOL Tehetségtámogató program 15. kiírásának pályázati eredményei


A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 560.000 lej támogatásban részesít 607 fiatal sportolót és művészt

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 15. kiírásának pályázati eredményeit. Az 560.000 lejes támogatási alapból 607 fiatal részesül 203 nyertes pályázat révén. Tizenöt év alatt, 2006. óta, a támogatást nyert tehetséges fiatalok száma elérte a 2.765-t.

A nyertes pályázatok több mint fele első alkalommal részesül finanszírozásban: a sportban 54 pályázat a 108-ból, a művészetben pedig 32 pályázat az 56-ból. A 18 év feletti korcsoportban, melyben azok a fiatalok pályázhatnak, akik 18 éves koruk előtt már nyertek támogatást, az idén 39 pályázat van a kedvezményezettek listáján.

„A tehetség és a kimagasló teljesítmények kulcsfontosságú értékek a közösségek fejlődésében. 15 éve egy olyan stabil és állandó programmal veszünk részt a fiatal sportolók és művészek nevelésében és támogatásában, amelyet kiváló szakmai zsűrivel, a művészeti- és sportélet elismert személyiségeivel együttműködve valósítunk meg. A fiatalok rendkívüli képessége és az őket felkészítő tanárok, edzők elkötelezettsége minden évben meggyőz bennünket kezdeményezésünk hasznosságáról, illetve a folyamatos támogatás fontosságáról” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei kiírás kedvezményezettjei közül nagyon sokan elismert művészek vagy sportolók országos és nemzetközi szinten: Cadmiel Boțac, Ilisz Dominik, Sînziana Mircea, Stier Alexa, Szőcs Botond, Maria Voropciuc fiatal zongoraművészek, Ștefan Aprodu, Mălina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Mihaela Mitrofan hegedűművészek, Dávid Kacsó Soma, Zirbo Cornelius csellisták, Ada Ciontu, Kentelki Gábor, Andrei Pennazio ifjú képzőművészek, Emilia Corbu, Adrian Dabija, Andrei Păștin, Amalia Tătăran vívók, Andrei Anghel, Bianca Costea, Fángli Henrietta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, David Popovici úszók, Kiss Abigél, Filip Magold, Miruna Lehaci, Matei Vîlcu sakkozók, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș asztaliteniszezők, Ștefan Simion, Tămîrjan Róbert, Zöldi Tamás triatlonisták, Diana Argint, Balogh Hanna, Denisa Șerban cselgáncsozók.

Az idei kiírásra 523 pályázat érkezett, melyben 1.258 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 3.500.000 lej értékben. Az 560.000 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 607 tehetséges fiatal részesül 203 nyertes pályázat révén. A művészeti zsűri 56 pályázatot javasolt összesen 200.000 lej támogatásra, a sportban pedig 108 pályázat nyert 220.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban a 140.000 lejes támogatási alapból 39 pályázat részesült.

„A program, 15 éves fennállása óta egyszerű és jól kiforrott szabályokkal működik. Ez egy lehetőség a tehetséges fiatalok számára támogatást szerezni saját tevékenységükhöz, illetve megtanítja őket megkeresni és megpályázni a rendelkezésükre álló más anyagi forrásokat is. Az utóbbi két évben online pályáznak, de a szervezők továbbra is folyamatos tájékoztatást és segítséget biztosítanak minden érdeklődőnek. A következők időszakban előkészítjük a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat, de már a 16. kiírásra is gondolunk. Azt javasoljuk a jövő május-júniusban jelentkezőknek, hogy idejében készítsék elő pályázatukat, mert a jól megalapozott és részletesen dokumentált pályázatok az esélyesebbek”. – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programban olyan fiatal művészek és sportolók pályázhatnak, akik országos és nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket értek el, és anyagi támogatásra van szükségük szakmai pályafutásuk folytatása érdekében.

A részleges vagy teljes támogatást nyert pályázók névsora megtalálható a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon.


A Közösségért Alapítvány sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: