Gyergyói zenekarok a döntőben!

Eldőlt, melyik dalok versenyezhetnek idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címért

A szeptember 30-án zárult dalpályázaton idén 33 dal mérkőzött meg, ezek közül összesen 6 dal jutott a döntőbe. A zsűri – André Ferenc költő, slammer; Balázs Imre József irodalmár és Gábora-Máté Éva énekes – két kategóriában választotta ki az idei év döntős dalait.

A 25 év alatti kategóriában a 4S Street zenekar EGYSZER FENN című száma mérkőzik majd a Szintaxis LEBEGŐ és a Teddy Queen ZŰRZAVAR című számaival, míg a 25 év fölötti kategória három döntős dala a Stone Hill AKAROM, a No Sugar EGYETLENEM és a Monyo Project JÁR MÉG EGY ÁLOM című dalai lesznek.

Bár a címért a dalok versenyeznek, a végső eredményben a zenekarok általános előadásmódja is sokat számít majd, hiszen a döntőn minden zenekar tart egy húszperces minikoncertet, ami alapján a végső sorrend is eldől.

Az idei Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázat döntője és gálaestje 2018. november 10-én, szombaton lesz majd a Bulgakov&Macskaház nagypincéjében, az egész napos zenei programot este a két legjobb dalt szerző zenekar nagykoncertje és egy fergeteges buli zárja majd.

Kérem ossza meg ismerőseivel: