Gyergyóremetén egészségügyi szűrőprogramra kerül sor

A tervek szerint naponta kétszáz felnőtt és ötven gyermek vizsgálható meg

Tizenegyedik alkalommal érkezik Hargita megyébe május 29–június 2. között a magyarországi Bács-Kiskun megyei orvosok csoportja. A már hagyományossá vált egészségi állapotfelmérő program célja a települések lakosainak orvosi ellátásban való részesítése. Ezúttal Gyergyóremete lakóinak egészségi állapotát fogják felmérni – erről tartott egyeztetést április 20-án, csütörtökön a helyszínen dr. Mócza György, a Bács-Kiskun megyei kórház főigazgató helyettese, a kalocsai kórház igazgatója, továbbá Laczkó Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere és Hargita Megye Tanácsa képviseletében Zonda Erika vezérigazgató. A megbeszélésen továbbá jelen volt Dr. Bíró László, a Hargita megyei orvoskollégium elnöke, Dr. Blénesi Ágnes családorvos és Maștaleriu Miklós az egészségház vezetője.

A házigazdaként köszöntő Laczkó Albert Elemér polgármester örömét fejezte ki, hogy a szűrőprogram idei helyszíne a település lesz, hisz megítélése szerint, ha az ember egészséges, akkor az jó hatással van az egész közösségre.

– Nagyon szép és megfelelő helyiségünk van a szűrővizsgálat lebonyolítására, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy minden gördülékenyen történjen – hangsúlyozta a polgármester.

Az idei évben sebész, szülész-nőgyógyász, neurológus, kardiológus, tüdőgyógyász-belgyógyász, fül-orr-gégész, radiológus, bőrgyógyász, reumatológus és gyermekorvos várja a családorvos által célzottan küldött betegeket kivizsgálásra. A tervek szerint naponta kétszáz felnőtt és ötven gyermek vizsgálható meg.

A szűrőprogram idejére a Bács-Kiskun megyei orvoscsoport egy komplett labort is hoz felszerelésekkel ezáltal segítve a családorvosokat, hisz a laborvizsgálatok száma korlátozott.

Bíró Barna Botond alelnök úgy véli kiváló kapcsolatrendszer működik a két megye között, ennek egyik előmozdítója az egészségügyi szűrővizsgálat, amelyre rendkívül nagy igény van a lakosság részéről.

Kérem ossza meg ismerőseivel: