Gyergyóremetén indul a Színházon kívül harmadik felvonása

Ebben a hónapban harmadik állomására érkezik a Figura Stúdió Színház Színházon kívül elnevezésű turnésorozata. A gyergyószentmiklósi társulat november 17-21. között öt alkalommal három különböző előadásra várja a gyergyóremetei közönség apraja-nagyját.

A Figura kínálatában ezúttal is szerepel mind felnőtteknek, mind pedig gyermekeknek szóló produkció.

A remetei iskolások november 17-én 13.00 és 18-án 14.00 órától ismerkedhetnek meg Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című meséjének szereplőivel: egy sajtkészítő műhely két rivális egércsaládjával.

November 20-án, vasárnap este 19.00 órától kerül sor a nagy közönségsikernek örvendő Káoszra, Mika Myllyaho kortárs finn szerző fekete komédiájára, ígéretesen színes színrevitelben.

November 21-én, hétfőn délelőtt 9.30-tól és 11.00 órától pedig a legkisebbeket várják a Fellegkuckó lakói. Máthé Annamária és Tamás Boglár színésznő saját kezdeményezésű babaszínházi előadása kortárs gyermekversekre, dalokra épül, ami után interaktív foglalkozásra hívják az óvodásokat.

Az előadások helyszíne a Balás Gábor Művelődési Ház. Előzetes helyfoglalás és információk elérhetőek a 0752 227 011-es telefonszámon.

A Színházon kívül program célja kihasználni a színház székhelyéül szolgáló művelődési ház felújításának idejét, és „házhoz vinni” a jelenlegi színházi kínálatot, annak reményében, hogy egy újfajta kulturális kapcsolat alakulhasson ki az intézmény és a Gyergyó medence települései között.

A Figura gyergyóremetei turnéjának megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatja.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Címfotó: Kozma Péter

Kérem ossza meg ismerőseivel: