Gyergyószéken 46 diák ért el kimagasló eredményt

Hargita Megye Tanácsa idén megnövelt keretösszeggel ismerte el a tantárgyversenyeken elért eredményeket

Kérjenek még több támogatást Hargita Megye Tanácsától! – emelte ki Borboly Csaba a megyei tanács elnöke, a tantárgyversenyek megyei szakaszán, kimagasló eredményeket elért diákok díjazásán.

December 13-án, csütörtökön Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség a 2017-2018-as tanévben a tantárgyversenyeken kimagasló eredményeket elért diákjait és tanáraikat díjazták Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen.

Amíg tavaly 50 ezer lejt különítettek el erre a célra, addig idén Hargita Megye Tanács 130 ezer lejjel ismerte el a diákok és felkészítő tanáraik eredményét, és támogatta a tantárgyversenyek megszervezését. Tavalytól eltérően idén nem utalványt, hanem készpénzt vehettek át a diákok és felkészítő tanáraik is. A megyei szakaszon elért I., II., és III. helyezettek 150, 125, és 100 lejben részesültek. Megyeszerte összesen 432 diákot díjaztak: Csík – térségében 165, Udvarhelyszéken és Keresztúr – térségében 154, Gyergyószéken 46, míg az északi térségben 67 diák ért el kimagasló eredményt.

GyergyoDijazas_FotoPethoMelania (1)

Borboly Csaba a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium bentlakásának dísztermében tartott díjazáson hangsúlyozta, ugyan idén az Ifjúság Évének jegyében jelentősen növelték a keretösszeget jövőre ezt tovább emelnék. – az érdemek nagyobb odafigyelést és nagyobb megbecsülést érdemelnek, hiszen szükséges az ösztönzés, amelyek értékkel töltik meg az okleveleket. Annak ellenére, hogy kis megye vagyunk, igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, hogy fiataljaink oktatásra javuljon – mondta a megyei tanács elnöke, arra bíztatva a tanárokat, hogy a tehetséges fiatalokat ösztönözzék és, akár jelöljék a megyei tanács Heuréka-díjára is. Mindezek mellett a megyei tanács elnöke továbbra is arra ösztönözte a fiatalokat, hogy tanulmányaik mellett használják ki Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programját, hiszen így olyan gyakorlati tudásra tehetnek szert, amely a későbbiekben a továbbtanulás irányának meghatározásában segíthetik őket, és a munkaerőpiacon is előnnyel indulhatnak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: