Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely nem látta a lehetőséget

Európai uniós forrásból újult meg és bővült Csíkszereda és környéke ivóvízhálózata

A Hargita megye víz és szennyvíz közműrendszereinek bővítése és felújítása című uniós projekt Csíkszereda és  környéke vízkinyerési- és kezelési közműveinek felújítási munkálatainak befejezését ünnepelték június 17-én, a csíkszépvízi vízműnél.  Az ünnepségen részt vett jelen volt a Harvíz RT vezetősége, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda, Ferencz Tibor, Csíkszépvíz,  Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere, Becze István megyei tanácsos, illetve a helyi lakosság is. 

Bogáti Csaba, a Harvíz RT vezérigazgatója ismertette a projektet, a Csíkszereda környékén elvégzett munkálatok értéke több, mint 43 millió lej áfa nélkül, amelyből 100 kilométer ivóvíz vezetéket fektettek le. Elmondta, Csíkszeredában az ivóvíz ára az országos alatt van, ami a projektnek is köszönhető.

Harviz_2016jun17 (3)

Borboly Csaba gratulált a kivitelező csapatnak, és megköszönte Csíkszereda város bölcs döntését, hogy csatlakoztak a projekthez. – Sajnálom, hogy Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely kimaradt, nem látták a lehetőséget, most sajnos önerőből kell megvalósítsák ezt a hatalmas beruházást, azonban remélem, hogy az új városvezetések újragondolják és társulnak a megyei szintű összefogáshoz. Hargita Megye Tanácsa részéről igyekeztünk a községek hozzájárulását felvállalni, remélem, hogy ezzel a lakosság zsebében több pénz marad. Most azon kell dolgozzunk, hogy minél többen csatlakozzanak a rendszerre, ügyeljünk környezetünkre – emelte ki Borboly Csaba.

Ráduly Róbert Kálmán elmondta, küzdelmes folyamat volt, amíg eljutottak a munkálatok befejezéséig, de megérte, hiszen a lakosság fog profitálni a beruházásból.

Elhangzott, a teljes beruházás a az önkormányzatok közvagyonába kerül, a Harvíz RT csak a rendszer működtetője lesz.

A projektről bővebb információk:
Projektleiras

Kérem ossza meg ismerőseivel: