Gyergyószentmiklós is csatlakozni kíván a jégkorong Erste Liga mezőnyéhez

Létszámbővítéssel kapcsolatban ülésezett az Erste Liga

A szerdai napon  tartott ülésen elsőként Szuper Levente prezentálta a Vasas SC elképzeléseit, a magas minőségű szakmai munka és az stabil utánpótlás adott, akárcsak a megfelelő infrastruktúra. Kiemelte, hogy a csapat egyik legfőbb célja minél nagyobb létszámú közönség bevonása lesz. A csapat magját a kiöregedő utánpótlás korosztály alkotná. Több komoly partnerrel is kapcsolatban áll a klub, ami a pénzügyi fedezetet biztosítaná.

erste_ligaFodor András a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője ismertette a debreceni pályázatot. A közösségteremtésre és komoly hagyományokkal rendelkező egyetemi sportéletre alapoz a pályázat. Céljuk, hogy a versenysport mellett az egyetemi oktatásban is részt tudjanak venni a játékosok, ehhez a város és az egyetem nyújtja a szükséges támogatást. Az utánpótlás korosztály is jó erőkből áll, lesz lehetősége a felnőttek között is bizonyítania a fiataloknak.

A Gyergyó HK képviseletében Barti Tihamér prezentálta a csapata pályázatát. Az idén 70 éves egyesület a kerek évfordulón visszatérne a magyar bázisú bajnokságba. A helyi közösség életében nagyon fontos a jégkorong, teltházas mérkőzéssel számolnak. Komoly létszámú gyermek játszik az utánpótlásban, nekik is jelentős motiváció lenne a felnőtt csapat léte. A csapat indulásának anyagi fedezetét helyi származású vállalkozók biztosítanák.

A jelentkező klubok távollétében a liga aktuális tagjai tanácskoztak a pályázatokról. Az elhangzott vélemények alapján a liga vezetése egyeztet a pályázókkal a csapatok által kért garanciákról. Az egyeztetéseket követően a liga vezetése állít össze egy előterjesztést, melyet továbbít az MJSZ szakmai bizottságának. A szakmai bizottság döntését követően a csatlakozások befogadásáról a végleges döntést az MJSZ elnöksége mondja majd ki.

Forrás: ersteliga.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: