Gyergyószentmiklósi gyerekek is rajzoltak

Kiállítás nyílik a gyerekek alkotásaiból a megyeházán

Hargita Megye Tanácsa rajzpályázatot hirdetett 8 és 14 év közötti gyerekek számára, abból a célból, hogy a beérkezett alkotások közül válasszák ki az idei karácsonyi üdvözlőlap alapjául szolgáló munkákat. A pályázatra mintegy 130 alkotás érkezett be: csíkszeredai, csíkszentmártoni, csíkszentsimoni, csíktaplocai, csíkszentkirályi, székelykeresztúri, csekefalvi, lázárfalvi és gyergyószentmiklósi gyerekek rajzolták le mindazt, ami a téli ünnepkörről és a karácsonyról eszükbe jutott.

Fülöp József képzőművész és Oláh Hunor arculati szakember a gyerekrajzok közül Fogarasi-Csézár Nóra, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola II. A osztályos tanulója és Deák Noémi, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola IV. A osztályos tanulója alkotását választotta ki, az ő rajzukat láthatjuk viszont Hargita Megye Tanácsa karácsonyi köszöntőin.

Az összes beérkezett alkotás megtekinthető lesz a csíkszeredai megyeháza hátsó galériájában december 11-től. Az ünnepélyes megnyitó és a gyerekek díjazása december 11-én, pénteken 15 óra 50 perckor kezdődik az Advent a családban című karácsonyváró programsorozat részeként.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, örül annak, hogy a megye mindhárom térségéből érkeztek be alkotások. „Nagyon szép és kedves gyerekrajzok születtek, köszönet érte a lelkes gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak!” – fogalmazott a megyeelnök.

A kiállításmegnyitóra az ifjú művészeket, szüleiket, tanáraikat és minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!

Kérem ossza meg ismerőseivel: