Gyergyószentmiklósi Magbörze

Újra MAG csere-bere!

Az a magbörze, ahol új ismeretségek, új ötletek és új csírák születnek. Ahol a nagymamák feledésbe merülő magjaik találnak új gazdákra. Az a retek, amit gyerekkorunkban ettünk. Az a ropogós, piros retek.
Cserélünk és berélünk gyergyói hagymákat, jó székely pityókákat, s kövér fuszulyka magokat. Kicsit megfeledkezve a pénzről, hogy a csere-bere rendszere léphessen előtérbe.

magok
Ha még nincs csereMAGod, ne csüggedj,velünk lesz egy két őstermelő akitől biztos MAG kaphato. Vigyázzunk együtt őshonos tájfajtáinkra, meséljünk tapasztalatainkról, és tegyünk lépéseket egy összetartó közösségért, hogy az unokáink is ismerhessék az egészséges, finom ízeket.

Találkozzunk. Hozzuk MAGunkat. Vigyünk MAGokat.
Ültessünk!

A második gyergyószentmiklósi magbörze programja

magborze

Előadások a Stúdió teremben:

16:00 Megnyitó
16:30 Bara István, organikus gazda (Gyergyószentmiklós)
17:30 Jére Lajos, őstermelő,magtermelő (Boldogfalva)

Szünet

18:45 Flórián Albert, gyógynövénytermesztő (Orotva)
19:30 Vetőmagok cseréje-beréje,vására


Hogyan zajlik a magbörze?

Régi hagyományos magokat, szaporítóanyagokat (gyökér, palánt) várunk a cserére, amelyeket jószívvel felajánlotok másoknak is! Hozhattok zöldség-, fűszer-, vagy virágmagokat is!
A könnyebb csere érdekében a magokat csomagoljátok kis adagokba (nagy növényekből 5-6, kis növényekből 20 magot számoljatok), felcímkézve őket a nevetekkel, elérhetőségetekkel (email is elég), a begyűjtés idejével és helyével, tapasztalat szerint ültetési tanácsokkal, valamint a növényfajta nevével.

magok1

Ha nincs visszafogott magod, és nem szeretnéd az egészséged és a környezeted üzleti magokra bízni, gyere nyugodtan, és válogass a felkészült termelők asztaláról!
Idén ősszel pedig nem lesz más dolgod,mint hogy ne felejts el magot fogni. 😉

Termelőként jelentkezni és érdeklődni: 0758-334-860 és a 0741-131-044 es telefonszámokon.

Szervezi a Gyógynövényklub, Halasági-Csibi gyógynövények és a neokertész avantgárd baráti társaság.

Kérem ossza meg ismerőseivel: