Gyergyószentmiklósi Magbörze

Magbörze. Az a magbörze, ahol új ismeretségek, új ötletek és új lehetőségek születnek. Ahol a nagymamák feledésbe merülő magjaik találnak új gazdákra.

Megfeletkezünk a pénzről, és a csere-bere rendszer lép működésbe. Cserélünk és berélünk gyergyói hagymákat, jó székely pityókákat, s kövér fuszulyka magokat. Őrizzük meg az őshonos tájfajtákat, meséljünk tapasztalatainkról, és tegyünk lépéseket egy összetartóbb közösség, – most merek nagyokat álmodni – meg egy jobb világ érdekében! Hogy az unokáink is ismerjék az egészséges, finom ízeket.
Találkozzunk. Hozzatok magokat. Vigyetek magokat. Ültessetek!

A Retro-Bisztró kávézóban (Gábor Áron u. 8. – a volt ProArt Galéria alatt) tartandó magbörze programja:

9:00 Hagyományos vetőmagok csere-beréje
10:00 Bara István: MAG-hasadás // permakultúra
10:30 Kercsó Attila: Közösségi kertünk
11:00 Horváth-Kovács Szilárd: Termékek faluról városra: “a kosaras rendszer”

Hogyan zajlik a magbörze?

Régi hagyományos magokat várunk a cserére, amelyeket jószívvel felajánlotok másoknak is! Hozhattok zöldség-, fűszer-, vagy virágmagokat is!

Ha nincs természetes magod, és nem szeretnéd az egészséged és a környezeted üzleti magokra bízni, gyere nyugodtan, és vigyél haza ingyen! Ne maradjon mag az asztalon!

Hozzatok annyit, amennyit haza szeretnétek vinni! A könnyebb csere érdekében a magokat csomagoljátok kis adagokba (nagy növényekből 5-6, kis növényekből 20 magot számoljatok), felcímkézve őket a szükséges adatokkal!

magocskak_kisujsag_cover

Ne felejts el jövőre magot fogni;) – gyűjtsük és juttassuk el másoknak is a medencénk őshonos magjait!

facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1591934697759763/

Kérem ossza meg ismerőseivel: