Gyergyószentmiklóson Nagy Zoltán lesz a polgármester

Bíró Barna Botond az új Hargita megyei tanácselnök

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) honlapjára hétfő reggel feltöltött részeredmények szerint az RMDSZ jelöltje, Korodi Attila jelenlegi polgármester újabb mandátumot nyert Csíkszeredában, Bíró Barna Botond jelenlegi RMDSZ-es megyei tanácselnök-helyettes pedig elnyerte a tanácselnöki tisztséget a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Az adatok szerint az RMDSZ nyolc év után megnyerte a polgármesteri széket Székelyudvarhelyen is, miután jelöltje, Szakács-Paál István legyőzte a legfontosabb ellenjelöltjét, a második mandátumát töltő Gálfi Árpád jelenlegi elöljárót, aki a Székelyudvarhelyért Párt színeiben szállt versenybe.

A részleges eredmények szerint egyébként az RMDSZ a megye sok településén nyerte el a polgármesteri széket, egyes esetekben jelöltjének még ellenfele sem volt.

Gyergyószentmiklósnak új polgármestere lesz a függetlenként indult Nagy Zoltán személyében, aki korábban már vezette a várost.

A Hargita megyei többségében románok lakta települések nagy részében – Gyergyóholló, Gyergyótölgyes, Gyergyóvárhegy, Galócás, Salamás és Gyergyóvasláb – a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje győzött a részleges eredmények szerint.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: