Gyergyószentmiklóson a Premecz-Gyárfás Organ Trio

Február 26-án, pénteken 21:00 órától a Yourlivingroomban

Premecz-Gyárfás Organ Trio: Hiány a magyar jazz zenei palettán az igazi Hammond orgona-gitár hangzás, pedig a két hangszer remekül kiegészíti egymást. A nemrég alakult trió ezt, az 50-es évek végén és 60-as évek elején világhódító útjára induló stílust idézi fel, természetesen némiképp mai köntösben. Egyúttal emléket állítva olyan jazz óriásoknak, mint Jack McDuff, Jimmy Smith, Larry Young vagy Richard „Groove” Holmes.

Premecz Mátyás – Hammond orgona

1982-ben született, hat évesen kezdett el zenével foglalkozni. 2002 és 2007 között tanult a Liszt Ferenc Zenetumányi Egyetem jazz tanszakán. Mesterei Binder Károly, Borbély Mihály és László Attila voltak.
Zenekarok: TrioQuartet, Triton Electric Octopus, Barabás Lőrinc Eklektric, Boogie & The Cry Baby, Kéknyúl.
Eme állandó formációk mellett játszik szólóban, és gyakori vendége a Smárton triónak, valamint az Egy Kiss Erzsi Zenének, Orszáczky Jackie-vel és zenekarának, és játszott az Irie Maffiával is, A gyergyói közönség a nyáron láthatta a Lázár Panzióban a Random Trip billentyűseként.

Forrás: zene.hu

Gyárfás István – gitár

lighthouse2

Az 53 éves Gyárfás villamosmérnökként diplomázott, ezután kezdett magasabb szinten zenét tanulni. 1987-ben végezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakát, később a Zeneakadémián a kiegészítő szakot is, közben tanárként is tevékenykedett. Zenei pályafutását éppen első tanárai, Regős István, Nesztor Iván és Kovács Gyula együtteseiben kezdte, de azóta minden jelentős magyar jazz-művésszel játszott, és számtalan emlékezetes nemzetközi kollaborációban vett részt. Saját nevén megjelent, több mint féltucat lemezén vendégszólistaként hallhatók többek között Deseő Csaba, Fábián Juli, Szalóky Béla és Winand Gábor. Sokáig tagja volt a Budapest Jazz Orchestrának, és vezetője a BPA Gospel Teamnek, valamint a “Gyafi and Friends”-et, és megalakította trióját Premecz Mátyás Organ orgonistával, de számtalan más zenekarba is hívják rendszeresen, miközben saját triója is nagyon népszerű.

Forrás: fidelio.hu

Badics Márk – dob

Badics Márk dobos, Kertész Erika Sealin című produkciójának, valamint a Newcomers zenekar tagja. Formációi: Best Newcomers, Kéknyúl Hammond Band, Kéknyúl Trió, Lakatos Ágnes Quartet, Sealin

Forrás: www.muzsikus.hu

 

A belépőjegy ára 6 lej. A jegyek a helyszínen kaphatók.

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: