Gyergyószentmiklóson a Tóth Viktor Tercett

Április 11-én, kedden 20 óra 30 perctől játszanak a Yourlivingroomban.  A Gyergyói Jazz Klub következő vendége a Tóth Viktor Tercett. 

„Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz postbop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercettben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trióban)” – írja róla a sajtó. Climbing with mountains című albuma a 2007-es év, legújabb lemeze a Szemed Kincse a 2014-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el. A 2010-es év jazz személyiségének választották, 2014 és 2015-ben pedig az év altszaxofonosának szavazták Magyarországon. A szaxofonos saját magát egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. 2010-ben jelent meg Tartim című albuma majd ezt a Popping Bopping követte 2011-ben. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Piotr Wojtasik (trombita), John Betsch (dob), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.toth_viktor1
A Tóth Viktor Tercett a szaxofonos legrégebben működő zenekara, amely 2004-ben alakult, s bár azóta több személycserén is átesett, a jelenlegi felállás igen stabil 2012 óta. Hasonlóan többi együtteséhez, természetesen itt is meghatározóak a zenekarvezető kompozíciói és játéka. A zenekarban Orbán György bőgőzik és a zseniális fiatal dobos, Hodek Dávid dobol. Az erőteljes ritmusszekció nem a szólista kísérője, hanem egyenrangú társa a szaxofonosnak. Bátran kijelenthetjük, hogy a jazztörténet nagy szaxofontrióihoz mérhető színvonalon és magabiztossággal játsszák mindig megújuló műsorukat.

A jegy ára 7 lej.
Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámokon.


Ízelítő:


Hangolódó:

Kérem ossza meg ismerőseivel: