Gyergyószentmiklóson is Harmopanos kiflit kapnak a diákok

Az összefogás meghozta eredményét

Hétfőtől 2012 diák Gyergyószentmiklóson is helyi pékség által készített, friss kiflit fog kapni az iskolában. Erről írtak alá ma, március 20-án szerződést a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában, ahol Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, alelnöke, Barti Tihamér mellett jelen voltak a Harmopan Rt. igazgatója, Albert László, Pogonyi Enikő, Hargita Megye Tanácsának munkatársa, valamint a Vaskertes Iskola vezetője, Bernád Ildikó.

A – közbeszerzési eljárás alapján – korábban a szakellenőrző hivatalok által többszöri alkalommal rossz, vagy kifogásolható csomagolású kiflit szállító  céggel Hargita Megye Tanácsának sikerült szerződést bontania. Ez annak köszönhető, hogy sok szülő és pedagógus vette a fáradtságot és jelezte a hivatalos szerveknél (Fogyasztóvédelmi Hivatal, Állategészségügyi Igazgatóság), hogy az iskoláknak szállított termékek gyakran nem megfelelő minőségűek. A bejelentések megteremtették annak lehetőségét, hogy a szerződő tordai céggel szerződésbontásra kerüljön sor.

– Példaértékűnek és fontosnak tartom, hogy Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós lakossága együtt tudott működni egy ilyen fontos kérdésben és a gyerekek érdekében közösen fel tudtunk lépni. Tudom, hogy minden esetben sikerül megoldást találnunk, ha a széthúzás helyett együtt keressük a megoldást – mondta az aláírást követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Barti Tihamér alelnök a gyergyószentmiklósi Fészek Klubnak és a Vaskertes iskola vezetőjének, Bernád Ildikónak köszönte meg a közreműködést, kiemelve az összefogás szerepét.

A sajtónyilvános szerződésaláírást követően a jelenlevők a Vaskertes Iskola diákjaival közösen látogatták meg a Harmopan Rt. gyergyószentmiklósi pékségét, ahol a gyerekek végig követhették hogyan és miből készül a kifli.

A tej-kifli program korábbi tudósításai az alábbi linken érhetők el:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Fotó: Keresztes Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: