Gyergyószentmiklóson is meghaladta a fertőzöttségi arány a 3 ezreléket

Október 30-tól vörös járványügyi besorolás alá tartozik a város

Mivel a legfrissebb adatok szerint, Gyergyószentmiklóson is meghaladta a 3-at az 1000 lakosra jutó igazolt koronavírusos esetek száma, 2020. október 30-tól kezdődően változnak a járványügyi rendelkezések, és a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottsága határozata értelmében városunkban is változtak a korlátozások.

Az új rendelkezések elrendelik az előadások és koncertek felfüggesztését, emellett szabadtéren is kötelezővé válik a maszkviselés minden 5. életévét betöltött személy számára.

A tanintézmények mellett, az éttermek, kávézók belső tereinek bezárását is elrendelték, kivéve a szabadtéri teraszokat, melyek esetében – a járványügyi előírások betartásával – folytatható a tevékenység.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata


Újabb nyolc Hargita megyei település került vörös járványügyi besorolás alá: Csíkkarcfalva, Csíkszépvíz, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Gyergyóújfalu, Farkaslaka, Gyergyószentmiklós és Oroszhegy is vörös járványügyi besorolás alá került, így ezeken a településeken az összes tanintézet át kell térjen hétfőtől a digitális tanrendre – derül ki a Hargita megyei vészhelyzeti bizottság csütörtöki döntéséből, amelyről a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal adott ki tájékoztatást.


A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal tájékoztatása

Hotararea-CJSU-Harghita-36-din-29.10.2020

Kérem ossza meg ismerőseivel: