Gyergyószentmiklóson is újranyitják a bölcsődét

A kéréseket június 19-ig lehet benyújtani


Újranyitjuk a bölcsődét

Tisztában vagyok azzal, hogy sok családban mekkora fejtörést okoz a gyermekfelügyelet megszervezése a nyári iskolai szünet ideje alatt. Ez a kérdés a szokásosnál is súlyosabbá vált azáltal, hogy a koronavírus-járvány megfékezése miatt bezárt bölcsődék, óvodák még nem nyitottak ki. A legújabb rendelkezések lehetővé teszik az önkormányzatok számára, hogy döntsenek a bölcsődék újranyitásáról. Egyeztetve bölcsődénk vezetőjével és könyvelőjével, úgy döntöttünk, hogy a lehető leghamarabb újraindítjuk az intézményt.

Nyári felügyeletet biztosítva, június 29-én újranyitjuk az otthont azon gyerekek számára, akik tanév közben is már odajártak. A működésre vonatkozó előírások betarthatósága miatt csökkentett létszámmal fognak újraindulni a csoportok, összesen 20 gyereket lesz képes fogadni a bölcsőde.

A lehetőséggel élni kívánó szülők június 19-ig nyújthatják be kéréseiket a bölcsőde Virág negyedi székhelyén, naponta 9-12 óra között. Túljelentkezés esetén a beiratkozásnál is érvényben lévő szempontrendszert alkalmazva hoz döntést az intézmény, figyelembe véve többek között a családtagok számát, a munkahellyel rendelkező szülők számát, a család szociális helyzetét, a gyergyószentmiklósi lakcímet.

A hónap végi újranyitásra máris készül a bölcsőde. Megtörtént az épület fertőtlenítése, folyamatban van a szükséges védőfelszerelések beszerzése, kezdésig az udvart és a termeket is átrendezik oly módon, hogy a közegészségügyi rendelkezéseknek megfelelően elegendő mozgás- és alvásteret tudjanak biztosítani a gyerekeknek.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: