Gyergyószentmiklóson lép fel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Táncoljatok – táncosok a táncról

tancoljatokGyergyószentmiklóson lép fel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ közös programjának, a Néptánc Hargita Megyének keretében, a helyi polgármesteri hivatal együttműködésével.

A társulat Táncoljatok – táncosok a táncról című műsorát mutatja be december 13-án, kedden 19 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében, melynek során táncosai mozgásban, énekben, prózában, versben vallanak a táncról, a táncos létről. A produkció rendezője Gábos Endre, alkotói maguk a társulat tagjai, akik 2015-ben, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kaptak lehetőséget az önálló alkotásra. Az előadás során gyimesi, nyárádmagyarósi, gyergyói, szentbenedeki, szatmári, mérai, buzai és vajdaszentiványi táncokat láthatnak a nézők a együttes táncosainak megfogalmazásában.

Jegyek ára elővételben egységesen 10 lej. Előadás előtt egy órával a helyszínen diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej, felnőtteknek 15 lej. Jegyek elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában kaphatók.

Kérem ossza meg ismerőseivel: