Gyergyószentmiklóson Nagy Zoltán az MPP polgármesterjelöltje

Mindenki sejtette, nem volt meglepetés

A gyergyószentmiklósi Magyar Polgári Párt sajtótájékoztató keretén belül jelentette be, hogy Nagy Zoltánt indítja polgármesterjelöltként a júniusi helyhatósági választásokon.

Mérlegelve az elmúlt időszak történéseit, eseményeit, figyelembe véve a nagymértékű biztatást, s a támogatás biztosításáról tett ígéreteket Nagy Zoltán, a város polgármesteri hatáskörrel felruházott jelenlegi alpolgármestere úgy döntött, hogy elvállalja a Magyar Polgári Párt felkérését, és megméretkezik a júniusi önkormányzati választásokon a polgármesteri tisztségért.

Nagy Zoltán elmondta, sokan természetesnek vették polgármesteri jelöltségét, de ennek ellenére nem szeretett volna elhamarkodott döntést hozni, megfontolatlanul beleugrani ebbe a történetbe mindaddig, amíg nem látta a lehetőségét annak, hogy személye integráló szerepet tölthet be a város életében. Az elmúlt időszakban nemcsak a városlakók részéről fogalmazódott meg egyre nagyobb igény az összefogásra, hanem a politikai szereplők részéről is. Ebből a szempontból mérföldkőhöz érkezett Gyergyószentmiklós. Helyi szinten várhatóan lesznek még csörték, de egyre inkább az kezd körvonalazódni, hogy a választások után a politikai főszereplők mindenképpen meg tudnak egyezni egy Gyergyószentmiklósért! nevű projektről.

A másik érv, amely befolyásolta a döntését, az volt, hogy úgy gondolja megtörtént a kiképzése, hiszen már 8-ik éve önkormányzati képviselő, hatodik éve, hogy alpolgármester, s több mint egy éve pedig polgármesterként tevékenykedik a város frontvonalában. Ezen időszakok alatt olyan kapcsolatrendszert alakított ki, illetve olyan szakmai tapasztalatot gyűjtött, amelyet az elkövetkező időkben a város hasznára tud fordítani. A benyújtott pályázatok, az elkezdett munkálatok, a kivitelezésre váró projektek szempontjából nem lenne szerencsés a vezetőváltás, a város szemszögéből nézve kívánatosabb a folytonosság.

MPP

Továbbá Nagy Zoltán a közösségfejlesztésben való szerepvállalást is nagyon fontosnak tartja. Úgy gondolja, hogy most van az az idő ebben is, akárcsak a politikai összefogás kivitelezésében, hogy partnerekre fognak találni, úgy az egyház, mint a civilszervezetek részéről. Mentalitásváltással szeretné elérni pár év alatt, hogy a gyergyóiak újra büszkék legyenek Gyergyószentmiklósra, és ha megkapja a megfelelő felhatalmazást, arra a feladatra, amit vállal, hogy el fog végezni, akkor meg tudja ígérni, hogy ezt a munkát tiszta szívvel, lélekkel és becsülettel fogja végezni mindaddig, amíg hagyják. Elmondta azt is, hogy a mostani munkáját hivatásként éli meg, egy percét sem érzi tehernek, egy percét sem érzi nehézségnek, hanem inkább feladatnak, amit meg kell oldjon.

A sajtótájékoztatón még jelen lévő Vadász Szatmári István, a gyergyószentmiklósi MPP elnöke, Simon Katalin frakcióvezető és Kémenes László helyi ügyvezető elmondták, hogy teljes csapattal szeretnének indulni a választáson. Lesznek új jelöltek is, és nagy figyelmet fordítanak a háttércsapatra. Még folyik a lista összeállítása, a képviselőjelöltek névsorát, valamint a megyei tanácsosjelölt nevét a napokban fogják nyilvánosságra hozni. Nem fognak negatív kampányt folytatni, sem válaszolni az ilyenfajta megnyilvánulásokra, inkább a pozitívumokra fókuszálnak. A támogatói aláírásgyűjtés folyamán nem fognak házalni, hanem a jelenlegi listatagoknál lesznek az aláírásra váró ívek, illetve napközben, hétfőtől péntekig 16:00 és 18:00 óra között a helyi MPP-irodában (Szabadság tér 22. szám, emelet) lehet aláírással támogatni a Magyar Polgári Párt jelöltjeit.

Kérem ossza meg ismerőseivel: