Gyergyószentmiklósra a Gordon Kft. szállítja az iskolai tejet

Folyamatban van a többi szerződés aláírása is a tej-kifli programban

Keddtől biztosítja a Gordon Kft. a tejterméket az iskolai tej-kifli programban, az általa megnyert településeken, miután Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az elmúlt hét végén ellátogatott a székhelyére, és aláírta a dokumentumokat a program elkezdéséhez. A vállalkozás a következő helységekbe szállít: Gyergyószentmiklós, Balánbánya, Csíkszentdomokos, Karcfalva, Dánfalva, Madaras, Csíkszenttamás, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Szépvíz, Gyimesközéplok, Gyimesfelsőlok, Hidegség, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszentimre, Tusnádfürdő, Csíkszentmárton, Tusnád, Csíkkozmás, Kászon, Csíkbánkfalva, Csíkszentgyörgy, Csíkmindszent, Bögöz, Nagygalambfalva, Siménfalva, Farkaslaka, Székelykeresztúr, Korond, Parajd.

A többi szerződés nagy részét kedden írják alá, így azt követően szállíthatják a tej- és pékterméket az iskolákba. Kivételt képeznek a következő települések, amelyek esetében a péktermékek szállítására november 15-én kötnek szerződést: Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszentimre, Tusnád, Csíkszentmárton, Tusnádfürdő, Csíkkozmás, Kászon, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Szépvíz, Gyimesközéplok, Gyimesfelsőlok, Hidegség. Összesen több mint 35 ezer 1–4., illetve 5–8. osztályos diák és óvodás gyermek kap majd tej- és pékterméket tízóraira.

Az elbírálási folyamat és a fellebbezési időszak lejárta után a végeredmény szerint a következő négy cég nyerte el a tejtermékek szállításának a jogát a megyében: a Dorna Lactate, a Simultan Kft., a Lactis Kft. és a Gordon Kft. A 27 kistérségből összesen 19-ben fog az utóbbi két Hargita megyei vállalkozás szállítani. A Lactis Kft. négy kistérség nyolc települése – Székelyudvarhely, Szentegyháza, Kápolnásfalu, Máréfalva, Fenyéd, Székelyvarság, Zetelaka, Oroszhegy – kisiskolásainak fogja biztosítani a tejtermékeket, a Dorna Lactate négy kistérség tíz településén – Borszék, Gyergyóholló, Bélbor, Maroshévíz, Galócás, Salamás, Gyergyóvárhegy, Gyergyóremete, Ditró, Szárhegy –, a Simultan Kft. pedig négy kistérség 15 településén – Csomafalva, Alfalu, Gyergyóújfalu, Vasláb, Lövéte, Homoródalmás, Oklánd, Homoródszentmárton, Felsőboldogfalva, Székelyderzs, Kányád, Etéd, Szentábrahám, Románandrásfalva, Újszékely.

A péktermékek esetében 22 kistérségre hirdettek három nyertest, amelyek között szintén szerepel helyi vállalkozás is. A Harmopan 12 településre fog péktermékeket szállítani – Balánbánya, Csíkszentdomokos, Karcfalva, Dánfalva, Csíkmadaras, Csíkszenttamás, Madéfalva, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Csíkszentgyörgy, Csíkbánkfalva, Csíkmindszent –, a Pan Abacs Kft. négyre – Homoródszentmárton, Felsőboldogfalva, Kányád, Székelyderzs –, a legtöbb településen azonban a tordai székhelyű Logistic Media Pop Art vállalkozás fogja biztosítani a péktermékeket.

gordon2

Az iskolai tej-kifli program iránt érdeklődő vállalkozások október 6-ig jelentkezhettek a péktermékek szállítására kiírt közbeszerzésre, a tejtermékek esetében pedig október 13-a volt a jelentkezési határidő.

Az előző évek rossz tapasztalata miatt idén négy évre szóló keretszerződést kötöttek mind a tej-, mind a péktermékek szállítására a felsorolt cégekkel, így jövőre elkerülhető a hosszas procedúra. A program idei késését többek között az új közbeszerzési törvény okozta, valamint az, hogy a tanfelügyelőség június 30-án kapta meg a diáklétszámra vonatkozó adatokat.

Kérem ossza meg ismerőseivel: