Gyergyószentmiklósra várják a lovasokat és a lóbarátokat

Kilencedik alkalommal szervezi meg a Krigel Sport Klub a Székelyföldi Lovas Ünnepet Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal és Hargita Megye Tanácsa társszervezésében szeptember 3-4. között. Ezzel kapcsolatosan tartottak sajtótájékoztató augusztus 16-án Gyergyószentmiklóson, amelyen jelen volt Bajkó Tibor, a Krigel SK vezetője, Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Barabás Csaba, a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége vezetője.

Bajkó Tibor, a Krigel SK vezetője szerint a társszervezők támogatása nélkül a lovasünnep mai változatos programjaival nem létezne. Ugyanakkor amellett, hogy azzal a céllal indult, hogy a fiatalokat kimozdítsák mára egy találkozó hely is amire mai világunkban ritkán van lehetőség, ahol idősek és fiatalok gyűlhetnek össze.

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere egy olyan rendezvényről beszélt, amely szervesen összenőtt a közösséggel, amely identitást ad a lovas ünnepnek. A Székelyföldi Lovas Ünnep a szervezők odaadását és kitartó munkáját dicséri. A polgármester hozzátette, hogy Hargita Megye Tanácsa segítsége az anyagi támogatás mellett jelentős, hiszen sokat számít, hogy a város mellett egy megye megtudja jeleníteni programkínálatában, vendégeket vonzva a térségbe.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint hosszabb távú gondolkodás szükséges, még több figyelmet kell fordítani a szakemberek bevonására, javaslataira. – Azért fontosak ezek a rendezvények, mert összehozzák a legkiválóbb értékeinket és láthatjuk hová fejlődhetünk tovább. Két fő célt kell megvalósítson minden évben a lovas ünnep, egyrészt minél több gyermeknek lehetőséget adni a lovasélet szépségeinek megtapasztalására, tömbösítve pedig biztosítani a lovasoktatást az osztályok számára akár a testnevelés órákon belül, másrészt pedig a turisztikai potenciálját kihasználva megtölteni a vendégéjszakákat. A hasznosulás tekintetében szeretném, ha tovább tudnánk fejlődni – tette hozzá a megyeelnök.

A szervezők 60 programra várják az érdeklődőket.  A lovaskaszkadőrök bemutatója, munkalovak versenye, lovasíjászat, díjugratás, kettes és négyes fogathajtás, lovas erőpróbák, vicces vetélkedők, a hagyományos “Pál Ágnes” kupa, lószemle, Hamza Viktória – szabad idomítás bemutatója mellett idén is megszervezik a polgármesterek csatáját.

A lovasünnep eseménye a közösségi oldalon is követhető.

Kérem ossza meg ismerőseivel: