Gyergyószentmiklóst aszfaltozott úttal kívánják összekötni Kovácspéterrel

Javában zajlanak a nyári karbantartási munkálatok

Elkezdték az egybefüggő aszfaltszőnyeg leterítését Csíkszentdomokos Balánbánya felöli kijáratánál. Idén nyári karbantartásból 2,7 kilométert aszfaltoznak le 125-ös jelzésű megyei úton az említett szakaszon (https://bit.ly/2OrSuQo), tudósít Borboly Csaba a közösségi oldalon. Ugyanakkor befejezték a kövezési munkálatokat és kilenc áteresz javítását a Balánybánya – Kovácspéter – négyes kilométerkő szakaszon a 125, illetve 125A jelzésű utakon.

Mint azt korábban többször kérte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke fontos, hogy a megyei tanács kollégái mellett a munkálatok során a helyi polgármesterek és a lakosok is ellenőrizzék az elvégzett munkálatokat, hogy azok megfelelően voltak-e kivitelezve. A megyei tanács elnöke szerint ez az útszakasz nem csak a helyiek számára fontos, hanem a térség tájai több turistát is ide vonzhatnak, amennyiben közösen, kalákában tudnak vigyázni az út járhatóságára.

Jelenleg tervezik a Kovácspéter és négyes kilométerkő közötti szakasz teljeskörű felújítását is, így a későbbiekben Gyergyószentmiklós felöl, aszfaltozott úttal kívánják összekapcsolni Kovácspétert az országúttal.

A beruházása részletei a beruhazasok.hargitamegye.ro címen érhetőek el.

Kérem ossza meg ismerőseivel: