Gyergyószentmiklóstól Békéscsabán át New Yorkig

Versfolyam a világhálón

A magyar kultúra összekötő szerepe érezhető lesz a Költészet Napján is. A Magyarországról szervezett Versfolyam a világhálón című eseményen Gyergyószentmiklóstól Békéscsabán át New Yorkig több településről bekapcsolódnak a magyar anyanyelvű fiatalok.

Április 11-én, József Attila születésnapja, a Költészet Napja alkalmából versfolyamot szervez a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSzC) és a békési kötődésű Veritas Kulturális Egyesület. A délelőtt

10 órakor kezdődő program során felvidéki, kárpártaljai, partiumi, erdélyi, vajdasági magyar tannyelvű, és a BSzC-hez tartózó békéscsabai iskolák diákjai mondanak verseket. A versfolyamot az érdeklődők élőben követhetik a YouTube-on a BSzC és a Varitas egyesület honlapjain (www.bszc.hu, www.tajgazda.hu). A közvetítést, amelynek műszaki hátterét a békéscsabai Médiacentrum Kft. biztosítja a világ minden táján nyomon lehet majd követni.

A versfolyamon, az eddigi jelentkezések alapján várhatóan több mint 50 diák fog részt venni, akik magyar költők műveit fogják előadni. Az internet segítségével valóságos összefogás alakult ki, hiszen a békéscsabai és a határon túli diákok mellett a diaszpórából is láthatunk, hallhatunk majd verseket, mert a versfolyamra bejelentkezett a kanadai Hamilton városának egy magyar nyelvű

iskolája, több oktatási intézmény Ausztriából, sőt képviselteti magát a programon New York magyarsága is. Romániából: Arad, Nagyenyed, Kézdivásárhely, Csíkszereda és Gyergyószentmiklós (Batthyányi Ignác Technikai Kollégium) Gyergyó testvérvárosai közül Békés és Somorja.

Kérem ossza meg ismerőseivel: